Här har vi en rubrik

Idag sov man lite väl länge. Till två. Egentligen vaknade jag emellanåt, men jag trodde inte att klockan var så mycket, så jag sket helt enkelt i att kolla och somnade om. När jag vaknade nästa gång så var jag tvungen att kolla och ja, då var den två. Mark verkade sova rätt djupt och jag kunde bara inte väcka honom då. Jag skulle ändå in i duschen. Men på något sätt så lyckas jag nästan alltid väcka honom när jag ska kliva upp ur sängen, fastän man försöker kliva upp så försiktigt som möjligt. Och det gjorde jag alltså idag igen då. 
Duschade och fixade mig lite slarvigt. Sen käkade vi frukost, om man nu kan kalla det frukost med tanke på klockan, hehe. "Dammsugade" ( ;) ) och torkade rummet. Mark hjälpte mig med städningen, så det gick fortare och lättare :) Han åkte hem runt fyra och jag gjorde inte så mycket. Satt och var lite social med pappa. Kom på att Linda gärna ville att vi skulle komma upp idag ;) så så gjorde vi. Kom iväg lite sent, runt sex och var där halv sju. Linda bjöd på tårta, knäck, pepparkakor och chokladpudding. Supergott! Blev speciellt förtjust i knäcken. Måste bara göra det till nästa jul! Om ett år. 365 dagar. Ja, jag får vänta länge på knäcken. 
Pontus, deras katt, hade växt sen sist. Ungefär lika stor som vår lilla Selma. Hans svans är typ längre än hans kropp, haha. Han är så söt. Verkade lite förvirrad också. Hoppade upp hos pappa och Nicole, men det var precis som "Oops! Vad gör jag här egentligen?!" för han hoppade väldigt snabbt ner igen och sprang iväg i full speed. Men han vänjer sig nog vid oss snart. :P
Åkte hem vid åtta. Pappa började med middagen, Paulo Robertos pasta kallar vi den. Det är som lasagne, fast lite annorlundare ingridienser. Mycket godare än vanlig lasagne dessutom! Mer smak på den. 
Pappa blev lite osäker när det kom till såsen, så då ställde jag upp som kock assistent. Maten blev klar efter tio nån gång. Sen middag, men det gjorde inget. Var bara trevligt att åka upp till Linda och Björn. Maten blev god föresten, ostig och saftig, mmm!!
Nu tänkte jag dra mig härifrån.
Hejsvejs! 

Mer jul

Jag hade tänkt gå upp runt tio halv elva idag. Blev det så? Nej, istället vaknade jag halv ett, men det var bara skönt. Hade en envis huvudvärk igår, som jag skrev i tidigare inlägg, men den var borta när jag vaknade. Superskönt!
Låg och drog mig i sängen en halvtimme, sen tvingade min blåsa upp mig. Åt och gjorde mig i ordning eftersom Linda och Björn skulle komma. De kom hit runt tre och vi åt lite av maten från igår. Fick julklapp av dem också. Jag fick uppföljaren till "Den andra systern Boleyn" och lite bidrag till en framtida resa, som jag hoppas blir av i sommar. Skulle vara jätteskönt att resa utomlands, se något helt nytt och bara få njuta. Men ja, får se om det blir av i sommar.
Pappa skjutsade Solveig till Syd först innan vi åkte ut till Nina och Micke. Där blev det ännu mer godsaker och mer julklappar. Fick pyjamas av mormor och tröja och tights av Nina och Micke. Tightsen var jeansfärgade, tycker de är lite coola. Tyvärr var de för små, men det är bara att byta. Kan man passa på att kolla på lite andra kläder också nu när det är mellandagsrea. Det är tydligen halva priset på Gina tricot. Tycker om kläderna där, de är fina och inte alltför dyra. Ska kolla in affären New Yorker också, som Nina köpt tröjan ifrån. Hon tyckte det var ett absolut måste för oss att gå in där, så får ta och göra det.
Det var kul ute hos dem. Nina hade som vanligt massa saker att berätta. Och när hon pratar om något så kan det bara inte bli tråkigt! Ingen kan slå hennes sätt att återberätta saker på. Hon använder kroppen, förvränger rösten och gör roliga ansiktsuttryck på ett så behärskat sätt. Var så kul när hon skulle berätta om när hon och Mickes mamma var ute och rökte igår. Hans mamma hade dragit cigaretten (av misstag fösrsåts) genom sitt nytvättade hår och glöden hade fått fäste i det. Nina såg hur det började ryka från hennes hår och tyckte att det var väldigt underligt att det gjorde det. Sedan fattade hon och slog glöden med sin vante. Hahaha, så roligt när hon berättade det. 
Kan bjuda på en annan sak också. Björn höll fram en grej och sa: "Det här är en flöjt!" och jag svarar: "Aha, är det?". Han börjar skratta och öppnar julmusten med "flöjten". Det var en flasköppnare, inte en flöjt som han lyckades lura i mig. Fast det såg ju ut som en flöjt... Jaja, där har ni mig i mina mest korkade stunder, hehe:P
Ska nog snart sova. Ska upp runt halv elva för jag ska springa på stan med Emma en liten stund. Vill lägga mig och läsa boken också.
Vore nog inte dumt att lägga sig nu.


Julafton

Det har varit en bra julafton. Vaknade redan klockan tio idag, inte av mig själv utan av larmet. Hade ställt klockan eftersom Mark skulle komma hit på morgonen och då är det ju bra om man är vaken. Kom hit runt halv elva och gav mig en julklapp och jag en till honom. Fick ett jättefint halsband, lite diskret sådär, som jag gillar. Kommer att använda den ofta!:) Han åkte hem efter någon timme, tycker alltid det är så tråkigt att se honom gå iväg.
Blev så trött helt plötsligt så jag la mig i någon timme innan jag duschade och gjorde mig i ordning. Nabil och de kom runt halv tre. Jag var nog rätt så tråkig, var bara trött och låg och slöa i soffan. Sa inte så mycket. Kollade på Kalle anka som man har sett varenda år. Det går bara inte att inte kolla på det! Känns lite som ett tvång. Fast lite kul är det ju. Speciellt husvagns semestern med Musse, Kalle och Långben.
När det var mat så piggnade man till lite. Det var såå gott! Men jag orkade inte så mycket som jag hade velat. Fick inte plats med allt. Bra nog så blev det mat över så jag kan ta imorrn istället.
Vi lät maten smälta i magen ett tag, sedan gick jag och Solveig ut. Vi skulle vara tomtar i år igen. Det var så jäkla varmt att ha på sig maskerna! Går knappt att andas med dem på, men det jag lyckades låta bli att ta av mig masken halvt. Oskar verkade inte tycka om oss, speciellt inte mig. Kunde inte låta bli att ställa mig precis framför honom och vinka. Haha, då började han gråta. Tyckte det var lite kul. Gabriel, däremot, vinkade bara glatt mot oss och tog emot julklapparna.
Sedan gick vi ut, kom in igen och tog av oss maskerna. Så var det julklappsöppning. Fick pengar, en tröja och körkortsbok, vilket är väldigt praktiskt med tanke på att jag ska börja övningsköra snart.
Efteråt var det fika, men då var jag jättetrött och hade så ont i huvudet, så jag gick upp och la mig en stund. Började få ont lite på dagen, men nu är den ännu jobbigare. Hoppas den går bort snart.
Ja, det var min julafton. Imorgon blir det ännu mer julfirande. Linda och Björn kommer, sen skjutsar vi Solveig till Syd eftersom hon ska till Kungälv och vi åker till Nina och Mike. Ska fira hos de också.
Trevlig kväll!

God jul!

Nu är det äntligen julafton! När som helst kommer Nabil med familj och det blir god mat. Mmm!
Skriver kanske mer senare ikväll.
Lägger in ett julklipp först. Man blir ju lite glad av den här låten!

God jul!

Jullovs dags!

Jullovet har äntligen gjort sitt intåg och kastat ut skoltiden, för några veckor. Tre veckor. Ja, t.o.m. tre veckor och tre dagar! 
Så nu kan jag göra allt jag har velat göra, men inte hunnit, eller helt enkelt inte orkat göra. Jag kan ligga och läsa bok på kvällarna, vilket var alltför längesedan. Och jag som älskar att läsa böcker. Man går liksom in i en helt annan omgivning, in i en eller några personers liv. Ibland är deras värld så lik ens egen, men också väldigt olik.
Just nu läser jag "Den andra systern Boleyn" av Philippa Gregory. Fick den av Linda i födelsedags present. Det är ingen bok som jag innan skulle ha valt, men den är så bra. Spännande, intressant och känsloväckande. Den är ungefär femhundra sidor och jag har läst ca sjuttio, så jag har inte kommit särskilt långt, men det har hänt mycket under de sidorna. Skulle gissa att den utspelar sig under 1500-talet (rätta mig om jag har fel) och handlar om en tjej på fjorton år. Hon blir kung Henrik VIII:s älskarinna, som är typ trettioåtta år. (Är inte han pedofil då så vet jag inte vad) Marys (som flickan heter) familj tvingar henne att ligga med kungen, för att de ska få makt. Kungen ger nämligen fina titlar åt sina favoriter. Man blir arg när man läser om hur familjen tvingar henne för att det ska gynna de själva, och att en så mycket äldre man fattar intresse för en så ung tjej.
Ska väl inte skriva så mycket mer om det. Rekommenderar er att läsa den istället.
Snart är det julafton. Då kommer Nabil och hans familj hit. Då blir det massa mat och onyttigheter. Julmat är god mat. Janssons frestelse ger ju bara en så gastronomisk upplevelse! För att inte tala om julskinka, (med senap på burk till) vörtbröd (det godaste är alla tre i kombination!) prinskorvar, rödbetssallad och ja.. allt annat. Tror inte det finns något som jag inte gillar. Hm... eller jo, sill på burk. Det ser väldigt motbjudande ut också.
Imorgon ska jag nog hjälpa pappa att städa. Solveig jobbar och Nicole sover hos mamma inatt så hon lär nog bli där ett tag. Kan bli ett bra tidsfördriv också, att städa. Det är tråkigt, (fast vem tycker det är ett nöje?) men det känns inte särskilt snällt att låta pappa städa allt själv. Hoppas jag slipper ta badrummet bara. Blä!
Sen ska vi nog köpa gran, en RIKTIG gran! Det är första gången vi kommer ha en livs levande gran hemma. Vi har alltid kört med plastgran i alla år. Tycker inte de är tokiga alls. De barrar inte och ser ju... ganska äkta ut. Men det blir nog fint med en riktig också. De ska ju tydligen lukta gott också. 
Dags att sätta ut ett utropstecken nu. 
Godnatt!  

Hehe:P


O nu en lite rolig låt ;P Syrran spela upp den för mig, tyckte den lät så rolig. Nej så tjukk du har blitt!(8)

System of a down - Lonely day


Sorglig, men väldigt bra låt. Bästa låten av dem.. kände bara för att lägga in den.

Mindre stress och mera kakor

Idag lyftes tyngden från min bröstkorg. Det känns jätte väldigt mycket mega skönt! Gjorde första matte provet idag i B kursen, sista provet innan lovet. Kämpade som en tok i söndags och måndags med att förstå alla områden, tyvärr så har sannolikhetslära fortfarande inte riktigt gått in i huvudet, så de gick väl helt åt skogen. Jag har däremot lärt mig att tycka väldigt mycket illa om det. Känns så meningslöst att lära sig. Blev klar med matteprovet 5 minuter innan tiden var ute, det är vääldigt sällsynt att jag blir det. Brukar alltid få skynda mig igenom sista uppgiften och då har vi haft 2 timmar på oss, men nu hade vi bara en och en halv. 
Gjorde förenklingen av historiearbetet idag också så imorrn ska jag skicka in det till Jonas. Ska bara fråga honom om hans urkundsadress så att jag inte skickar fel. (Det har hänt några gånger) Känns så otroligt skönt att vara klar med den. Nu är det inget mer som ska vara inlämnat innan lovet! Kommer nog gå fram på små rosa moln resten av den här veckan.
Solveig bakade mjuk pepparkaka och även "mormors kakor". Det är små vita kakor med rosa socker runt om, mumselimums! Det luktade, eller doftade så gott när jag kom ut ur duschen, så jag gick ner till Solveig och ställde fullkomligt onödiga frågor som "Är det svårt?" "Hur länge ska de gräddas?". Egentligen ville jag bara fråga rätt ut: "Får man smaka en sen?", men det kändes inte så snyggt att göra det. Men Solveig läste mina tankar. Blev mjuk pepparkaka OCH en mormors kaka! Det händer inte alltför ofta här hemma, men på senaste tiden har det blivit en del på vardagarna, hehe.
Nu är det onsdag, torsdag och fredag kvar och sen är det julloooov!!! Längtar!

Gott & blandat

Linda, storesyrran, tyckte att det hände väldigt lite här på bloggen, så nu ska jag ge henne något att läsa!
Det har varit fullt upp den senaste tiden. Mycket plugg. Självklart så har jag varit slö på den fronten. Så fort det blir mycket så gör jag ingenting istället. Jag skjuter upp på det tills det börjar bli riktigt svettigt och det verkligen måste göras! Men jag har varit någorlunda duktig i alla fall. Gjorde klart historiearbetet (jag tror jag är klar i alla fall, det är så hopplöst med hemskrivningar, man vet aldrig när man bör sluta!) och den ska vara inne på onsdag. Okej, nu ljög jag lite. Jag måste göra en förenkling av det jag har skrivit också, för tydligen så ska andra läsa den eller nåt. Varför inte bara läsa hela texten som vi elever lagt ner vår tid på?
Träning har det inte blivit något av på ett tag. Antingen så har jag inte haft tid, eller så har inte orken funnits där. Känns som om man har lagt på sig lite, men det är väl bara inbillning, hoppas jag. Ska i alla fall käka julmat och onyttigheter med gott samvete på jullovet. Får hoppas att jag inte ser ut som en vandrande potatissäck efter lovet. Fast då blir jag väl snarare en vandrande julmat-och godissäck. Men äh, skitsamma! Ska bara njuta på lovet! Inte tänka på skola och plugg! Nej, jag ska bara vara! Och umgås med folk!
Idag har det varit en hemma-dag. Mark sov här inatt och åkte hem vid fyra idag. Vi gjorde ingenting här hemma, bara var. Jättemysigt. Bara kunna vara och inte göra så mycket.
Snart ska vi äta. Lasagne, mmmm! Sen ska jag hem till Soffe och sova där. Alex och Johanna kommer också. Det ska bli roligt! Jag ska tydligen få se Soffes pepparkakshjärta som hon har gjort också, det ska bli spännande. :P Appropå pepparkakor. Det var tänkt att vi skulle göra ett pepparkakshus nu i helgen, men det verkar inte bli något av. Det är nog bara jag och Solveig som vill. Första gången vi gjorde pepparkakshus så blev det verkligen jättelyckat! Men resten av åren så har de antingen gått sönder eller blivit fula. Man tycker väl att man borde ha blivit lite skillad när man har gjort det några gånger, men nej nej. Att göra pepparkakshus är väl som att spela "Finns i sjön", man måste ha tur.
Nu är det mat!

...

Känner mig alldeles för rastlös för att sova, så jag gör en lista jag tog av Nicole. Ja, tyvärr.. en lista igen x)

ÄRLIGHET
Hur gammal är den äldsta som har stött på dig? Öhm.. det vet jag intexD
Hur många har du varit riktigt RIKTIGT kär i? 0 isf, för jag ÄR riktigt kär nu!:P
Vad tycker du om kärlek? Underbar:)
När kramade du någon sist? Idag:D
Saknar du någon speciell person? Ja, (alla som känner mig vet vem) men jag saknar också mamma väldigt mycket..
Har du svårt för att bli kär? Svårt o svårt. Har inte precis gått o blivit kär hit o dit:P
När fick du senast en komplimang? Idag:)
Har du hånglat med någon av samma kön? Nej
Har någon kallat dig älskling den sista månaden? Aa:)

HAR DU NÅGONSIN:
Varit medvetslös: Nepp
Hånglat med nån riktigt ful: Vilken taskig fråga:P men nej..
Hånglat med över 50 pers?: Självklart! *Ironi så det skriker om det*
Gjort något riktigt dumt? Har jag säkert gjort nångång..
Gjort något du verkligen ångrar? Säkert det med..
Varit nykter på nyårsafton? Jag har alltid varit nykter!;D
Åkt ambulans?
Gjort nåt olagligt? Snott godis från godislådorna när jag var väldigt litenxD Jag blev påkommen så nu är jag i polisens brottsregister. Skoojaaa:P Men jag blev påkommen iaf=P
Blivit polisanmäld? Massa gånger! (:P)
Slagit ner någon? Inte slagit ner... men bråkat med syrran har man så det har slutat med knytnävar o ben:P
Skämts över dina föräldrar? Pappa verkar gilla o göra det pinsamt, o det har han lyckats med några ggr=P
Vilka kläder sover du i? Mina kläder
Varit kär? Nej, jag är det! (egentligen använder jag ordet förälskad, kär e typ steg ett lr nåtxD Iofs så kan jag svara "ja" på den här frågan:P)
Har du varit kär i någon du inte haft chans på? Jag trodde jag var det, men det var jag inte har jag insett.
Är du ensam nu? Ensam på mitt rum ja, men jag e inte ensam på msn för där finns Emma;D
Vill du gifta dig? Kanske nån gång i framtiden
Vill du ha barn? Det är ganska stort nej just nu.. men det e väl inte ovanligt i min ålder precis..:P

SENASTE PERSONEN SOM:
Sov i din säng? Gissa? :)
Såg dig gråta? Pappa.. e typ alltid han som får se mig böla utan någon känd orsak:P
Fick dig att gråta?  Mina egna tankar isf..
Du gick på bio med? Det var nog Mark:)
Skällde på dig?  Kommer inte ihåg.. Folk skäller sällan på mig.

Nu tänkte jag typ sova.
Godnatt!


DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:
Gråtit? Mm
Kramat någon? Aa
Pussat någon? Det också:)
köpt någonting? Nix
Sjungit? Nja.. mjo.. jaa kan man väl säga x)
Saknat någon? Ja


Pepparkakor

Hade det här varit en svenska uppsats så hade den där rubriken aldrig fått godkänt då den inte speglar innehållet särskilt mycket, men nu är det ingen svenska uppsats:P
Idag gick jag till 11.25. Fick veta att vi inte ska ha någon pedagogisk ledarskap eller idrott på onsdag OCH att historian är frivillig. Så jag slipper gå till skolan den dagen, jippieh! Jag har ledigt imorrn också eftersom det är studiedag, så jag har ingen skola förrän på torsdag, dubbelt jippieh!!
Glatt gick jag hem och tog några pepparkakor. Jag kunde ju bara inte låta bli! La mig och vila en stund och sedan var det UTV-samtal. Det såg positivt ut allting. Har inte varit så mycket mer, förutom att vi alla åkte till ÖB, pappa och Solveig skulle köpa något där, men det var stängt så vi åkte till ICA. Solveig skulle handla något åt sin mamma där. Och så köpte hon ädelost, som de tydligen skulle ha till pepparkakorna. Riktigt dålig kombination, usch! 
Tog ädelostfria pepparkakor istället och gick upp hit och satte mig. Har blivit lite vääl mycket pepparkakor idag, så därför kom jag på denna "kreativa" rubrik. Men jag har haft ett sånt sug efter pepparkakor idag! Imorrn ska jag (försöka) hålla händerna borta från burken och hoppas att de är slut innan imorrn, för då kan jag verkligen inte käka mer.:P Ska träna imorrn också har jag bestämt... nästan. Hoppas förkylningen är borta då, annars blir det ingen träning. Det som föresten är kul med att träna (förutom allt roligt man får göra under träningen) är att man också får äta mer!:D Ja, jag gillar att äta, bra tidsfördriv också, hehe:P Och så är det som en morot när jag pluggar. Pluggar jag bra så får jag ta något gott att äta. (och nu snackar jag inte bara kakor och godis, utan goda mackor) Fast oftast skiter jag i om jag pluggar bra eller dåligt, tar något gott iaf.:P
Nu tycker jag att jag har skrivit mycket, och det ser mycket ut också, men sen när jag går in på bloggen för att se om min text har kommit upp så ser det väldigt futtigt ut. Aja..:P
Duschdags och sedan pluggdags!

RSS 2.0