*Harkel*

Det här är tredje och sista gången jag gör ett försök att få med hela ordet. Det ska vara ihopsatt, men jag provar med att hoppa en rad och sätta bindestreck.
Nordöstersjökustartilleriflygspaningssimulatoranläggningsmaterielunderhåll-
suppföljningssystemdiskussionsinläggsförberedelsearbeten


Sååå

Kom igen, jag vet att det är fler än Linda som läser. Jag har statistik. Inga fler som vet några ord?=P
Här är i alla fall de Linda skrev och jag tänkte väl ta och ge de en definition med hjälp av svenska ordboken. (Jag har föresten ingen aning om vems den här boken är, den har funnits bland mina böcker av någon anledning)
eljest: annars
enär: eftersom
tuppfjät: kort avstånd
preusseri: militärt översitteri
burlesk: Överdrivet (grovt) komisk
Detta är vad Bonniers Svenska Ordbok skriver om orden.
Sedan har vi då de orden Mark kom med. *inserts dun dun style music* Var beredda!
Flaggstångsknoppsputspoleringsmedelsflaskskorksettiketpåklistrare
Jag undrar vad ordets bakgrund egentligen är. Jag kan verkligen inte tänka mig någon använda det där ordet seriöst i en mening. "Jag tänker nog skaffa mig en sån där flaggstångsknoppsputspoleringsmedelsflaskskorksettiketpåklistrare"
Nu trodde ni kanske att det var det längsta ordet ni sett. Kolla här.
Nordöstersjökustartilleriflygspaningssimulatoranläggningsmaterielunderhållsuppföljningssystemdiskussionsinläggsförberedelsearbeten
....?! Hur man kom fram till det här ordet är ett ännu större mysterium. Jag undrar verkligen hur situationen såg ut när man kom på det. När används det här? Det kan inte vara allvarligt menat.




Svenska ord

Jag har bloggtorka. Orkar inte skriva om helgen, mer än att det var rätt så trevligt och att det var fint där.
Så jag kom på en sak. Inte att skriva om, snarare en liten uppgift till de familjemedlemmar och vänner som läser bloggen. Uppgiften är att skriva ner svenska ord. Inte vardagliga ord förstås. Det ska vara såna man inte direkt stöter på, lite mer komplicerade ord. Ni får skriva hur många ni vill. Sedan kommer jag att försöka leta upp deras betydelse. Kan skriva ner vad jag har hittat i ett nytt inlägg sen.
Nu ska jag sova, godnatt!

Dalarna nästa

Min helg ska spenderas hos mamma, som flyttade till Dalarna för nästan en månad sen. Ska bli lite skönt att komma bort från Södertälje en stund och se lite nya saker. Det som däremot är lite tråkigt är att man inte kan gå till mamma som man kunde förut. Är väl den ända nackdelen egentligen.
Nu tänkte jag börja packa, ska åka 17.44 från Sthlm dit upp. Kommer tillbaka söndag kväll igen.
Ha en bra helg!


Idag har jag..

Det blir ett "idag har jag" inlägg nu.
Idag har jag varit ute i Tveta. Vad gjorde jag där? Jo, orienterade. Det var friluftsdag med skolan.
Tvåor och treor trängde in sig i den lilla versionen av Man bussen. Det var precis så alla fick plats. Bussen tog oss ut till spåret och övergav oss sedan.
Mötte Jonte och vi gick och hämtade en lapp och varsin karta. Nu började allvaret. Vi började med att följa ett random spår för att hitta kontroll 1. Vi hade nämligen ingen aning om vilket spår som var vilket med tanke på att det gick spår lite kors och tvärs där vid starten. Märkte däremot att vi var på helt rätt spår och hittade snart ettan. En stund senare fann vi tvåan och OJ vad vi kände oss duktiga! Om vi fortsatte som vi gjorde skulle vi hitta alla nio utan problem. Det gick ju så otroligt bra hitills. 
Tills det bestämdes att vi skulle korsa skogen för att fortast komma till kontroll 3.
Skogen är min värsta fiende vid orientering. Självklart kunde vi inte bara vandra rakt fram genom hela skogen, där måste man sicksacka fram. Mossa och lera försökte äta upp våra fötter och grenarna rev mot oss. Det kändes som en evighet innan vi kom utsnubblandes på elljusspåret, ut till civilisationen. Jonte sa att han skulle kunna kyssa spåret, vår bästa vän.
Vi tänkte att nu måste vi vara rätt. Inga mer vandringar i skogen! Följde vägen och hittade en kontroll längre bort. Misstänksamma var vi eftersom den inte var numrerad. Sen funderade vi också på om vi verkligen var på rätt spår. Jaja, tänkte vi, stämplade och fortsatte att gå. Stötte på några tvåor längre fram och frågade om vi fick se vart de var på deras karta, vi började nämligen bli väldigt osäkra.
Vi var helt fel. Istället befann vi oss vid kontroll 6 och 7 och de låg inte ens i närheten av trean kan jag säga. Med stön, suck och gnäll fortsatte vi mot de två istället och bestämde oss för att skita i trean. Efter två och en halvtimme var vi klara. (åh ja, världsrekord i att vara långsammast!) Jonte blev hämtad och jag gick till bussen. Tyvärr skulle den inte gå förrän om typ femtio minuter. Jag orkade inte vänta och tog en promenad längs landsvägen till Vibergen för att ta bussen hem till mig därifrån. Den vägen var längre än jag tänkte mig. Jag var framme fyrtiofem minuter senare. Det kändes ganska fånigt att gå där och bar samtidigt på en obehaglig känsla av att någon kanske skulle få för sig att tuta, blir alltid så rädd när folk gör så.
Men fram kom jag och hann precis med bussen. Mina ben har sagt ifrån nu, det blev för mycket med två pass igår och orientering idag. Det blidde ingen träning för min del.
Usch nu måste jag plugga.


Nickelback - Burn it to the ground

Den här låten var på gympa passet på friskis idag. Grymt bra låt. Väldigt härlig och pushande att stå och röra sig i takt till den här. Bra musik gör faktiskt mycket.


Rädda Martinas planta

Min stackars planta på fönsterbrädan har vissna blommor lite här och var. Jag tycker att jag sköter om den bra, men tydligen inte tillräckligt bra. Jag vattnar den när jorden ser torr ut. (vilket den gör ofta, glupska planta säger jag bara!) Ändå kunde den ha mått bättre. Vad gör jag för fel? Får den för mycket vatten? Får det för mycket solljus kanske? Den står ju trots allt vid fönstret.
Jag vill inte att den ska vissna. Den är så fin. Gröna blad och rosa hängande "klockor". Vissnar den måste den planteras om.
Det orkar jag fan inte.
Nu ska jag lyfta mig själv till sängs. Godnatt

Ansiktsbehandling

Satt och kollade på TV nu på kvällen. Först Svenska Hollywood fruar. Såg inte första avsnittet, men det blev ju så väldans omtalat redan efter första. Så jag var bara tvungen att kolla. En av de genomgick en ansiktsbehandling med guld. Ska tydligen göra huden fin. Jag har lite svårt att tro på det, sedan undrar man ju om det är bra för huden med tanke på att det är metall? 
Efter det var det Roast på Berns. Under reklamen tröck jag över till trean. Var något program som heter Extreme male beauty. Även han skulle genomgå en lite annorlunda behandling för huden, men det var inte med guld. När han sa att det luktar piss trodde jag att det var bildligt talat. Men det var bokstavligt talat. Japp, det stämmer. Han blev insmord med sitt piss i fejset. Drack det gjorde han också. Och jag som tyckte att det var lite absurt att göra ansiktsbehandlingar med 24 karats guld.
Nej, jag för min del håller mig till vanliga ansiktsbehandlingar.


Cirque du soleil

I fredags var jag och familjen i globen för att kolla på Cirque du soleil. Det är en slags cirkus, kommer från Kanada om jag inte har missförstått. "Jaha, en cirkus med djur som trixar och clowner som ramlar omkull med flit hit och dit" kanske ni tänker.
Nja, riktigt så var det inte.
Jag skulle nog kalla det för en cirkus med mycket akrobatik. Sen spelades och sjöngs det live till varje nummer också. Djur fanns det inga, men en clown fanns det. Han var dock inte sminkad som en typisk clown, vilket var bra. De ser ändå läskiga ut med sina kritvita ansikten och pingisbollsröda näsor.
Jag frågade Solveig om de drog upp folk på scenen. Det kändes extra viktigt att veta eftersom vi skulle sitta på rad två, typ precis vid scenen. Man ville gärna inte bli uppdragen framför hela globen helt spontant. Svaret jag fick lät ungefär "Nähehenej! Det gör de inte!" Jag kände mig lugn, då kunde man bara sitta där utan att känna sig det minsta orolig eller nervös.
Vad var det första de gjorde när de kom ut? Jo, de började dra med sig folk från sittplatserna längre fram. En som satt precis framför oss fick t.o.m. en kartong med popcorn hälld över ansiktet, hahahaha. Vi alla var nog lite smått nervösa under hela föreställningen, i alla fall var jag det. Inte mig, inte mig, inte mig tänkte man när det kom stunder då det var dags för publiken att vara med igen.
Men ingen av oss blev uppdragna och vi åkte vid halv elva, nöjda med föreställningen. Det är något jag kan rekommendera, det var fascinerande, spännande och roligt!

Tomt

Känns lite tomt just nu. Jag vet inte riktigt varför.
Ska nog lägga mig och hoppas på att den är borta när jag vaknar.

Godispåsen..

Sitter här nu, helt slut i kroppen efter passet idag. Armarna och vaderna gör ont, precis som det ska vara. Antar jag. Har bara sitta-vid-datorn-energi kvar, med andra ord ingen rastlöshet. Att jag har svårt att låta bli och skaka på benet (som jag i stort sett alltid gör) ignorerar vi.
Kom hem vid halv nio, käkade räksallad med mango raja tillsammans med Solveig och glodde lite på resten av idol auditionen. (hur man nu säger det i bestämd form) Ja sen var det bara att gå upp och duscha. När jag kom ut stod en godispåse, som Solveig hade köpt, på byrån utanför mitt rum. Självklart tog jag in den istället för att låta den stå där mobbad. Egentligen är det tänkt till fredagar, men jag kunde inte låta bli att ta en godisbit. Jag bestämde mig för att en skulle räcka för ikväll. Men påsen började skratta åt mig. Den frestade och lockade. Så jag tog en till, en till och en till.
Till slut fick jag nog och ställde in den i min garderob. Nu varken hör jag eller ser den. Genast blev det inga problem att låta bli.

Lista från Alex, hehehe

vilken klass går du i? :)
BV3

Hur gammal är du?

17, men nu är det inte långt kvar tills jag blir aderton år!

Hur ser din framtid ut?

Det är ett mysterium... men jag ska ha en utbildning från universitetet, vilket det blir får jag se

Vad tycker du om vad kanye gjorde mot taylor swift på VMA?

Jaja det var väl dumt gjort, men det är rätt tröttsamt att se det överallt! Det är ju precis som om han har begått ett mord. Reaktionen från min sida var inte direkt "*FLÄMT!* VAD GÖR HAN FÖR NÅGOT?!?!?!?!"

har du någon pojkvän?
Aa=D<3

när fyller du år?
Snart, väääldigt snart....

var bor du någonstans?
Härborta!

varför började du blogga?
Sabina tyckte att jag skulle fixa blogg, så jag gjorde det eftersom att jag alltid hoppar när alla andra hoppar av bron. Nej, jag skoja, men jag ville ge det en chans iaf o se om det var nåt=)

hur länge har du bloggat?tycker du det är lika kul nu som då?
Hösten 2007 måste det ha varit. Jag tror nog att det är lite roligare nu. Gillar verkligen att skriva. Sen tycker jag att jag skriver mkt bättre inlägg idag än vad jag gjorde förr.

vilken musiksmak har du och vilket är ditt favoritband?
Jag kan lyssna på det mesta. Ogillar däremot låtar med babymixade röster, de är för det mesta irriterande. Har nog inget favoritband direkt, men de jag har mest låtar av (och aldrig har tröttnat på) är Linkin Park.

vilka är dina top 5 bästa bloggar, som du följer mest? :)
Orkar inte göra en top 5, he:P

Vilken e din favorit serie?
Följer inga serier direkt. Enda jag följde på sista tiden var väl Fringe och den gillade jag. Så den får va favoriten då;P

va gillar du för sport ?
Taekwondo, vad annars :P

vad är ditt absoluta drömjobb och vart skulle du vilja bo/flytta om du skulle få bestämma?
Jag har inget drömjobb direkt, får känna efter vad jag verkligen vill bli. Jag ska absolut bo kvar i Sverige, sen om jag bor kvar i den här stan vet jag inte. Lutar mer åt att flytta till en annan stad i framtiden.

Vad är din högsta dröm?

Ett lyckligt liv!=)


Vilken är den bästa bok du läst?
Det finns ingen bästa bok. Jag har aldrig ens tänkt "åh det här var den bästa boken jag nååågooonsin läst i heeela mitt liv!"

Vinter eller sommar?
Sommar, då är det ljust, varmt och grönt ute. Då känner man sig som gladast! Under vintern är man oftare nere än under sommaren. Och så är det kallt o blött ute. Ändå skulle jag inte vilja ha sommar året om:P

Bästa minnet från sommarlovet?

Jag tycker det var jättekul när jag och Mark åkte ner till Linda i Vänersborg plus var på Liseberg en dag=)

Vad har du för färg på din tandborste?
Blå ftw säger jag bara..

Favorit mat?
Det poppar upp en massa maträtter i huvet. Poppar omkring som popcorn.. Det går inte att välja!

hur lång är du?

166-167 ungefär. Skulle gärna ha varit lite längre åtminstone, typ 173cm :P

Husdjur?
Jaa en katt, lilla söööta Selma!:D

favoritlåt?
Jag kan aldrig svara på såna här frågor, det känns mer omöjligt än att jag får MVG i matte.

var köper du dina kläder?
De flesta kmr nog från Ginatricot x)

Godis vs glass? Vad tar du?
Godis helt klart! Glass är jag mest sugen på under sommaren. Vintern undviker man det helst. Godis funkar året om... sen har jag en stor passion för choklad, mmmmmmm!

Vem är din favorit kändis?
Jag har ingen, bryr mig inte om det helt enkelt.

vilken är din drömresa?
Har ingen direkt, finns mååånga länder jag skulle kunna tänka mig att åka till. En av mina drömmar är snarare att kunna åka ut och resa!


det bästa du vet?

Att få känna mig riktigt glad och det finns massor som kan göra mig det!


det sämsta du vet?
När andra i min närhet mår dåligt..


Prov på fredag

Jag har religionsprov på fredag. Jag har inte börjat med pluggandet än. Tänkte sätta igång när jag lägger mig i sängen. Tyvärr är jag så grymt omotiverad. Jag kände en viss motivation under gympa passet, men den försvann så fort kroppen hade fått varva ner. Jag får väl ta med böckerna och läsa medan jag hoppar runt där, gör armhävningar, sit-ups, stretchar m.m.
Nej, det skulle inte funka. Böckerna skulle bara bli svettiga och det är inte så bra.
Kan ni säga något som kan motivera mig?


Studiedag

Jag känner för att skriva lite till...
Imorgon har jag studiedag. Jag funderar på om jag inte ska ställa klockan på sju, tiden jag skulle ha stigit upp för att hinna till skolan alltså. Bara för att vakna upp sådär trött som man alltid är och tro att man måste kliva ur sängen, men för att sedan komma på att nej, det behöver jag inte! Och så stänger man av larmet, gör troligen ett toabesök, går sedan tillbaka till sin sköna säng och kryper ner där för att fortsätta sova.
Den känslan är ju bara för härlig.


Lindas fest

Nu var det ett tag sen jag skrev ett inlägg om vad jag faktiskt har gjort. Så jag tänkte köra på ett sånt inlägg. Det får bli en liten/stor återberättelse av Lindas fest. (man vet aldrig hur långt ett sånt här inlägg kan bli)
Efter skolan i fredags superspeedade jag hem, gjorde mig i ordning och packade inför kvällen. Linda, syster yster, hade bjudit oss till hennes 25 års fest. Tog bussen till Östertälje och mötte Mark på tåget. Blir alltid lika glad varje gång vi ses!
Resan i sig var lika intressant som att vi såg träd och bilvägar, så den biten skippar vi. Stället Linda höll sin fest på hette hönshuset och vi förstod varför när vi kom in i huset. Det var nämligen fullt av hönor där. Okej, dåligt skämt det där. Men jag talar inte osanning helt och hållet. Det satt en höna på en av bjälkarna i taket. Riktig var den då inte.
Vi mötte Linda och Björn där och hjälpte till med att förbereda lite, ställa i ordning bord, skära upp grönsaker och lägga upp sallad o.s.v. Sen började det komma folk. Jag kände mig som en liten barnunge bland alla vuxna, hehe. (jag och Mark var ju yngst där) När allt var fixat var det mat. Fanns allt möjligt att plocka på sig. Vindruvor, melon, sallad, grönsaker, korv, (som Linda klippte i bitar, hahahah) potatissallad m.m. Det var jättegott och supertrevligt! Nicole och Todd kom även lite senare.
Det var tänkt att vi skulle sova över hos Linda och Björn, men tyvärr blev jag trött senare och började få ont i magen (vi går inte in på vidare detaljer=P) och åkte hem runt halv elva. Festen skulle hålla på till två eller senare. Fick dåligt samvete för det och blev en aning överkänslig. Det är trist när det inte blir som man har planerat.
Resan hem gick bra. Däremot var det några som bestämde sig för att ha lite kul och sprutade in något i vagnen när tåget hade stannat vid en station. Hela vagnen fylldes med något som såg ut som vit rök. Man blev så förvånad först, sen blev man lite förskräckt och funderade på vad det egentligen var för något man befann sig i. Man satt där och väntade på någon slags effekt som aldrig kom, vilket var skönt. Mark blev nog ännu mer förvirrad som vaknade upp i en vit vagn. Det visade sig vara en brandsläckare de hade använt sig av, vilket tydligen inte är så jättebra för lungorna. Så det var bara att byta vagn. Vi kom hem välbehållna iaf.
Det får räcka för idag.


O så var det söndag igen

Jag orkar inte plugga. Jag skiter i det. Just nu i alla fall.
Registrerade mig på svettit.se, där kan man boka in sig på Friskis&Svettis pass, i alla fall de som man måste boka in sig på. Tänkte att man kanske kunde köra cirkelfys idag, men tyvärr var det fullbokat. Får vara lite snabbare nästa gång. Vill gärna prova på det passet någon gång.
Vad ska jag hitta på istället? Kanske kan gå ner och köpa lite godsaker. Utnyttja helgen till fullo ni vet, höhö.

Klipp från gårdagens idol

Jag är nog långt ifrån den enda som lägger upp det här klippet på sin blogg. Men för er som har missat, ja då måste ni se den!


Projektarbetsinfo

Idag var det då skola som vanligt. Mycket lektioner, men dagen gick fort. Vi har trots allt 40-50 minuters lektioner och inga raster, så det är jätteskönt. Vi fick information om projektarbetet som vi ska arbeta med nu under hela året. Jag har känt mig lite stressad över det, undrat när vi ska få komma igång och vilken handledare vi ska ha. Vi fick veta allt sånt idag, det känns väldigt lättande. Dessutom fick vi den bästa handledaren, nämligen Giuseppe! Åh vad skönt det känns! Det här kommer bli så bra så. Processen lär ju dock knappast gå på räkmacka hela vägen, vi kommer att stöta på motgångar. Det går inte att undkomma, helt enkelt.
Sen till en annan sak som inte överhuvud tahet har med det här ämnet att göra. Det gäller min statistik. Jag själv tycker att jag har varit en rätt flitig uppdaterare. Resultatet? Statistiken går neråt istället. Jag får motsatt effekt, buhu :P
Godnatt!


Ett inlägg som inte ska tas alltför seriöst

I helgen var jag och Mark på en promenad. På vägen hem stannade vi vid ett kastanjeträd och tog ner en grön och taggig boll från en av grenarna. (Jag vet, fyfy!) Skalet trampade vi sönder och i det låg en fin, slät och vit kastanj. Vi tog med den hem till mig och här blev den liggandes, på datorbordet. Den bestämde sig för att ligga sola. Så det gjorde den.
Idag när jag kollade var kastanjen inte sådär fint vit längre. Nej, snarare brun. Men inte bara det. Den har blivit alldeles skrynklig också. För mycket solande kan ge rynkor tidigare än normalt, vilket många säkert är medvetna om.
Det här inlägget är resultatet av bloggtorkan. Då kan det bli en aning.... skumma inlägg.

Hm?

Ibland undrar jag om modernare datorer är tillverkade för att gå sönder fort. Känns som om t.ex. den här krånglar mer än vad vår första dator gjorde. Den höll i många år. Men denna lär inte klara sig lika länge.
Nog om det nu, ska inte göra för mycket uttalanden om sånt jag är osäker på. Var bara något som slog mig.
Om cirka en timme är det träning. Det ser jag fram emot.

Regn

Regn kan vara mysigt. Då man sitter inomhus, torr och varm. Kanske har lite svag belysning på också, mysbelysning. Sällskap är också en bidragande faktor.
Det regnar just nu.
Men inte fan är det mysigt! Det smattrar hårt mot rutan, det blåser som om det vore storm på gång. Det gör mig smårädd, faktiskt. Inget sällskap har man. Det hade inte varit fel att kunna krypa upp i en viss underbar persons trygga famn.
Nej, nu vill jag ha fredag.

Litet inlägg innan läggdags

Skolan kan, trots att den är jobbig, vara riktigt rolig ibland. Som idag på svenska lektionen. Vi skulle sammarbeta två och två. Vi fick däremot vara tre. Det var jag, Jonte och Hind. Alla fick en saga som man skulle läsa högt inför varandra. Det var en djursaga som heter "Hur björnen fick sin stubbsvans".
Vi delade upp texten så att alla fick ungefär 1/3 var att läsa. Hind började. Den var konstigt skriven, inte som att läsa en roman precis. Sen alla dessa överdrivna pauser mitt i texten. Så här börjar den: "Det var en gång en karl,/som for omkring på landet,/och sålde fisk. En vinterdag körde han genom en stor skog,/och där råkade han en räv,/som var ute för att få sig något till livs."
Där alla de här "/" är så ska man stanna upp en stund, och sedan fortsätta. Läs det högt för dig själv en gång. Vi tyckte i alla fall att det lät så udda när man läste det så, så vi började skratta. Sen uttalade Hind "mörtarna" lite roligt, det blev "möörtarna" istället. Hahahaha! Vi måste ha varit trötta med tanke på hur roade vi var av det. Jag var nog värst. Satt och skratta hela tiden. Inte högt, mer på det tysta sättet. Sådär så man skakar, om ni förstår hur jag menar. Ett.... hmm... viskande skratt xD
Det här inlägget kanske inte blev så underhållande, kanske är lite svårt att förstå om man inte själv var där. Kom föresten och tänka på en sak när jag skrev det här. Tänkte om man kanske någon gång skulle försöka skriva som en väldigt kort novell och lägga in här. Skulle det vara kul att läsa? Kan däremot inte lova att det blir något isåfall, inspirationen kommer ju inte alltid på beställning, tyvärr.
Nej nu ska jag sovelisova! Natti!


Hitt

Jag är inte så jätteförtjust i japansk musik, men vissa låtar är rätt bra. Den här, som Emma visade för mig, är däremot riktigt skön faktiskt, gillar speciellt piano introt. Där är en sån där låt som man sitter och spelar piano i luften och låtsas att man är ett proffs.
...Eller så är det bara jag som gör det. 
Shubaduba(8)


RSS 2.0