Semester!

Idag var sista arbetsdagen och nu är det semester i fyra veckor. Härligt! Dessa dagar ska jag fixa lite grejer inför resan för snart åker vi. Ååh ser verkligen fram emot det! Vädret här hemma har inte alls varit bra, känns ibland som om det knappt är sommar..
Imorgon bär det i alla fall av till skärholmen där vi ska titta på lite sommarkläder. Jag tänkte väl köpa lite klänningar. Får hoppas att sommarkläderna fortfarande finns kvar. De är ju så snabba med att byta ut en årstids kollektion till nästa årstids kollektion.

Musik

Under vårterminen har jag knappt lyssnat på radio av förklarliga skäl. Jag lyssnar inte på radion hemma och inte heller på universitetet. På jobbet är radion på, det bidrar till en bra stämning. Så de tre senaste veckorna har det blivit en del lyssnande på radio. Det finns en låt som spelas om och om och om och OM igen. Märkligt nog har jag inte vetat om vad det är för låt, förutom att det har dykt upp en musikvideo i mitt huvud. Bestämde mig för att kolla upp vad det är för låt då det känns konstigt att inte ha en aning om vad det är för låt som spelas så ofta. Musikvideon i mitt huvud stämde ju i alla fall:
 
Många lär väl redan ha tröttnat på den. Jag har precis börjat gilla den.

Tid tid tid

Det är svårt att begripa att jag snart hunnit jobba i tre veckor! Hur kan tiden bara springa förbi sådär? Känns som jag bara lever i ögonblick hela tiden. Jobbar fram till på fredag och sen är det semester i fyra veckor. Även de veckorna lär flyga förbi. Vet att jag har skrivit ett inlägg om tiden förut, men jag upphör aldrig att förvånas över tidens förmåga att gå så fort. Snart står man väl där med rullatorn, haha.
 

En tjej som levt under en sten

De senaste dagarna har det börjat dyka upp statusuppdateringar och blogginlägg om Summerburst. Jag hade ingen aning om vad det var för något, tills i fredags. En arbetskollega förklarade för mig att det var en stor festival. Hade ingen aning om det. Känns ju lite som om jag lever under en sten ibland.

Sista minuten

Idag var andra dagen på jobbet. Det känns bra att vara tillbaka över sommaren. Har lite svårt att tro att jag har varit borta i fem månader. Jobbar i tre veckor, sedan stänger avdelningen i fyra veckor. Bra nog har jag tjänat in semester så jag också kan ta ut semester de veckorna det är stängt. Jag och Mark bokade en sista minuten häromdagen. Detta år testar vi på Gran Canaria. Vi hade egentligen tänkt åka till Mallorca, men det var lite för dyrt. Gran Canaria var däremot bra mycket billigare, vilket förstås kan bero på att det är lågsäsong. Det har däremot ingen större betydelse. När vi systrar åkte till Mallorca förra året var det ännu inte säsong, men vi hade roligt i alla fall.
Under tiden som jag sitter och skriver det här inlägget kan jag inte låta bli att snegla på bilden här på sidan. Det är en bild på härligt somriga tårtor med jordgubbar på. Ååh, vill ha..

Jobb och matlådeproblem

Jag känner mig inte ett dugg trött just nu. Imorgon (eller idag om man ska vara korrekt) är första jobbdagen på sommaren. Jag börjar med eftermiddagsskift så det spelar inte så stor roll att jag inte kan sova än. Kommer kännas lite konstigt att börja jobba på avdelningen igen efter flera månaders uppehåll, men jag ser fram emot det. Måste föresten nämna att det kommer kännas skönt att slippa ta med min fryslåda, eller vad jag nu ska kalla det. När jag tog med matlåda till universitetet hade jag ett sånt där lock med is i till lådan. Det är väldigt praktiskt eftersom det inte finns kylskåp på universitetet. Vad som är mindre praktiskt är att locket inte är speciellt tätt. Hade en gång tonfisksallad med mig och alla förstår nog att det blir en hel del vatten efter sallad. Kan ju berätta att det läckte igenom. Det luktade, eller nej, det STANK verkligen fisk från min påse! Tonfisk är gott, men fyfan för fisljummen fisklukt. Usch..
I sommar ska jag ha med mig en vanlig, hederlig, tät och trogen matlåda.

Donation

För ett bra tag sedan läste jag en artikel i aftonbladet. En tjej hade dött i väldigt ung ålder. Kommer inte ihåg av vad. Tidigare hade hon berättat för sina föräldrar att hon ville donera sina organ när hon dog. Eftersom det var hennes vilja respekterade föräldrarna det. Donationen räddade många liv.
Jag har funderat på det här med organdonation. Först kändes det så självklart att jag också skulle göra det. Det finns ett stort behov av organ. För många människor är en transplantation det enda alternativet som finns för att de ska överleva. Jag kände att mina organ lika väl kan komma till nytta eftersom jag ändå kommer att vara död.
Jag hittade en hemsida om organdonation och började läsa. Efter att ha gått igenom många viktiga frågor och svar var det en som fick mig att tveka i mitt beslut. Frågan löd ungefär om man får välja vem man vill donera till. Jag förstod redan innan jag kollade på svaret att det var ett nej. Alla människor har rätt till vård.
Tanken att mina organ skulle hamna hos fel person känns lite skrämmande. På hemsidan hade de skrivit att om man inte kan tänka sig att donera till vem som helst så bör man inte göra det.
Jag får nog fundera lite..

Urgent

Jag gillar att gå på friskis&svettis jympa för musikens skull. Träning till musik är den bästa träningsformen för mig. Och så får man ju tips på bra låtar man inte har hört förut. Som den här:


Lite bananfakta

Jag blev plötsligt jättehungrig, så jag gick ner och tog en banan. Medan jag satt och åt kom jag och tänka på att jag någonstans hade hört att en banan inte är en frukt, utan ett bär. Eftersom jag inte behöver plugga juridik nu på ett tag kan jag ju passa på att lära mig lite strunt, så jag googlade. Jag hittade en hemsida och eftersom jag inte orkar återberätta allt det som stod där kan jag kort sagt säga att bananen är både ett bär, en frukt och en grönsak och den växer på en ört. Jag tror inte att den som läser det här är så genuint intresserad att jag behöver länka.

Slut på vårterminen

Igår skrev jag sista tentan för vårterminen, så nu väntar tre veckor av ovisshet innan man får svar. Kan inte påstå att jag var överdrivet nöjd när jag lämnade in tentan. Jag hoppas i alla fall att det räcker till ett B, även om det inte är ett betyg man hurrar över. Det väger så mycket tyngre att slippa omtentan i augusti.
Just nu känns det väldigt konstigt att inte ha något att göra. De två senaste veckorna har varit intensiva och att gå från det till ingenting känns verkligen märkligt. Min kropp har inte släppt det faktum att jag inte kommer behöva plugga på ett tag.
Nu väntar jag i alla fall på att få svar på när jag ska börja jobba och var jag ska jobba. Förhoppningsvis hamnar jag på min avdelning. Skulle verkligen vara kul att träffa alla arbetskamrater igen. Det ska bli så skönt att jobba och låta hjärnan vila ett tag. Och så ska man förstås göra massa annat roligt.
Åh, sommarloooov!!

RSS 2.0