Tisdag

Det har varit riktigt fint väder. Rätt så varmt också. Såg på väderprognosen att det kommer vara varmt och fint de här dagarna. Åh, snart är sommaren här! Lite varmare bara, sen kan man ta av sig jackan. Finfint!
Idag vaknade jag runt nio. Det var skönt att vi hade sovmorgon idag. Låg nämligen uppe till halv fyra på natten och läste ut On the beach eftersom jag hade 150 sidor kvar att läsa. Boken skulle vara utläst till idag dessutom. Men jag får skylla mig själv att jag inte läste i helgen. Boken är verkligen sämst! Om ni inte vill ha en bok man somnar till så ska ni inte läsa den. Den var verkligen sömntråkig. Handlar om att radioaktivitet håller på att sprida sig över hela världen från krig och Australien är typ det sista landet med överlevande. Det som händer i boken är att de åker i en u-båt för att kolla efter överlevande på andra ställen i världen och emellanåt så är det bara tråkprat. Det händer verkligen inget spännande.
När jag precis ska gå till skolan så ringer Jonte och berättar att min engelskalärare är sjuk. Så det hade inte varit katastrof om jag inte hade läst ut boken, men det visste jag ju inte. Och det är skönt att den äntligen är utläst så jag kan läsa en av mina egna böcker istället. Så jag var hemma en stund till, innan jag senare drog till skolan för att plugga lite inför naturkunskapsprovet som vi hade på eftermiddagen. Jag vet inte hur det gick. Hoppas det gick så bra som jag ville att det skulle.
Efter skolan gick jag hem till mamma. Lämnade en liten morsdag present till henne från mig och syrran eftersom vi inte kunde i söndags då hon var i Dalarna. Syrran kom lite senare också så vi fikade. Drog hem hit, käkade och sedan gick alla ut på en lång promenad. Det var skönt. Man kände sig nyttig när man kom hem. :P
Nej, nu ska jag alldeles strax sova. Har sovmorgon imorrn med. Härligt! :D
Byebye!


Solig dag

Nu sitter jag här. Inne. Vid datorn, när det är skinande sol ute. Jag har verkligen ingen aning om vad man kan hitta på.
Det var kort skoldag. Säkert min kortaste hitills. 20 minuter lång! Eller kort. Jag började 11.55 idag med spanska så jag fick sova ut till halv elva. Hade bara spanska läs-och hörförståelse. Det var inte mycket. Snarare väldigt lite. Sedan var det hem som gällde. Skrev matlista (vi alla får en vecka då vi får bestämma mat för en vecka nu :D) och sedan har jag suttit här ett tag. Ska kanske ta och gå ner till stan eller något. Äsch, jag får se vad jag hittar på.
Ikväll är det konsert. Emma och hennes klass ska ha det igen. Självklart så kommer jag. Syrran med förstås. Det ska bli kuligt!
Adios!

Miercoles

Dagen började med att jag vaknade. Duschade, åt frukost och gick ut till bussen, omedveten om att jag gjorde ett dumt val av skor. Vi tittade på film på historien. Antiken handlade den om. Tråkig var den. Förstås. Sådär så man får anstränga sig för att verkligen lyssna och inte börja drömma om annat. Efter den så fick vi gå. Vi satte oss i bibblan, jag, Elin och Jonte. Försökte komma på en sammanfattning till historiearbetet. Men eftersom jag och Elin var hungriga så drog vi alla tre till sjukhuset för att köpa mackor (så tragiskt att närmaste fik är på ett sjukhus) och på vägen mötte vi Hind som försovit sig och som dessutom glömt busskortet.
Vi satt där ett tag. Försökte skriva, men kom inte så långt. Vi bytte bara samtalsämne hela tiden eftersom vi är som vi är. :P
Sedan var det tipspromenad halv ett. Högst en timme skulle det ta. Stämde det? Nej, det tog två. Och det är här skoproblemet kommer in i bilden. Jag var smart nog att ta ballerina skor. Och de gör ont att gå i efter en lång stund. Det märkte Elin och Hind också som begått samma misstag. :P Så när vi gått ett tag märkte vi att det började bränna i fötterna. Kanske en anledning till att vi började gnälla på varandra om åt vilket håll vi skulle gå. Vi trodde nämligen att vi hade gått helt fel när vi kom fram till en hästhage som inte stod med på beskrivningen. Som en bonus fanns det även tre vägar att välja mellan. Så vi chansade. Vilket visade sig vara rätt. Jonte bokstavligt talat kysste marken (han insåg sen att det var dumt) när han såg ragnhildsborgsbacken.
Sen var det väl inga problem med att hitta. Jag tror däremot jag höll på att leda oss fel när jag trodde att jag visste vart vi var, men som tur var så var ju Elin där som tog över. :P Vi "kämpade" oss tillbaka och hittade svaret på alla frågorna. Jag tror t.o.m. skolan lyste när vi kom tillbaka. Efter det här ska jag aldrig underskatta tipspromenader.
Efter det fick vi gå hem. Emma kom hit ett tag också. Både hon och syrran följde med mig till träningen också. Mina fötter höll i alla fall. =P Hemma sen så gjorde jag och Jonte klart det sista på grupparbetet i historia, som äntligen är klar! Jippie! Jag verkligen hatade det arbetet. Men nu är det gjort i alla fall!
Men nu ska jag ta och sova, börjar bli lite väl sent.
Hejsan svejsan!

x'D


Finns inte så mycket att skriva om idag mer än att det var en hemmadag. Men jag lägger upp ett klipp. Älskar parlamentet! Haha! xD

-

Jag gillar inte stunder då det inte känns bra. Inte bra alls. Då man helst av allt bara vill ligga ner, göra ingenting. Ingenting alls. Bara vara. Inte ens tänka. Kanske inte existera för en stund.
Men så är det ibland. För så är livet. Men det blir bättre. Förr eller senare. Och jag uppskattar verkligen att det finns folk där för en, som stöttar.
Tack <3 :)

Fredag

Igår var en kort skoldag. Började 9.25 och slutade 12 eftersom jag inte har någon mer matte. Urskönt.
På samhällslektionen så fortsatte vi bara jobba med våra uppgifter som vi fick förra fredagen. Läraren pratade med oss en och en om hur vi ligger till och vad som måste göras för att uppnå önskat betyg. Jag måste göra min överbetygsuppgift, plugga in alla G-papprerna vi har skrivit, och göra en uppsats om statsskicket i ett annat land. Allt ska vara klart till 30 maj. Det fick jag veta idag?! Fan vi jobbar verkligen på sämsta sättet i samhälle och kommunikation. Har aldrig varit med om något värre. Vi får papper där det står fakta, sen ska vi svara på frågor. Så får vi s.k öb uppgifter för att få högre betyg än G. Det är så otroligt rörigt. Papper överallt! Att fokusera på en sak och ha prov på det är så mycket smidigare. I början lät det bra när han berättade om hur vi skulle arbeta, men sedan insåg jag hur tråkigt och dåligt det verkligen är. Hoppas tvåan inte blir såhär!
Sedan var det spanska. Sista lektionen. Då fick vi veta att vi ska ha prov på fredag. Hör-och läsförståelse. Jag har förutspått, utan minsta svårighet, att det kommer bli en vecka full med plugg. Men det går. Det kommer gå bra.
Efter skolan så träffade jag Alex. Vi fikade på Nancy's. Frukost M. Hur gott som helst! Hon tyckte däremot att jag åt väldigt trögt. Vilket jag själv måste hålla med om att jag gjorde. Tog säkert en halvtimme för mig att käka upp mackan och ytterligare 20 minuter att äta upp chokladbollen.
Medan jag satt där och åt och Alex tålmodigt väntade, så såg vi Soffe utanför fönstret. Alex blev alldeles "Varför sa hon inte att hon skulle på stan?!" och ringde upp henne. Soffe blev typ förskräckt (enligt Alex, så skyll på henne Soffe om det inte var så :P) och frågade "Hur vet du att jag är på stan?!" Sedan kom hon upp till oss och vi följde med henne och letade efter present till någon kompis innan jag och Alex åkte hem till mig en stund. Vi satt här en stund, sedan var hon tvungen att gå eftersom hon skulle till sin pappa.
Har inte hänt så mycket mer. Suttit här och chattat, lyssnat på musik, skrivit lite på historia-arbetet. Bestämde också med Faduma att vi ska träffas imorrn. Eller idag menar jag. Så jag ska åka upp till henne. Ska bli kul som vanligt!
Men nu får det räcka för idag.
Buss och kran vattenkran! :P

Torsdag

Imorse började vi med bild, som alla andra torsdagar. Sämsta bildlektionen hitills. Fick sitta i bibblan och beskriva en bild så detaljerat som möjligt. Färger, positioner på de olika grejerna o.s.v. Inte så jättekul.
Och sedan var det matte. Eller egentligen inte. Vi fick bara veta vårat slutbetyg. Jag är nöjd med mitt. Matte är verkligen usch ibland. Det sköna med det ämnet är att man slipper sitta och leta efter svaren i böcker. Men nu slipper jag matte för resten av den här terminen! Hur härligt som helst! Känns som en av stenarna lyfts från bröstkorgen.
Efter lunch var det treornas projektarbete som gällde. Ettor och tvåor fick gå till olika klassrum och titta och lyssna på arbeterna. Det var intressant. Jag blev imponerad. Vi fick även tips och råd till när vi ska börja med våra projektarbeten. Just nu har jag verkligen ingen aning om vad jag ska arbeta med.
På kvällen så åkte jag och syrran med mamma och Leif till mormor. Vi åt mat och fikade. Det var riktigt trevligt. Och roligt faktiskt. Jag har verkligen en grym mormor. xD
Imorgon är det fredag. Nu är det inte mycket kvar av terminen. Det känns stressigt just nu. Det är inte kul någonstans. Sitter i huvudet hela tiden. Måste bli klar med det ena och måste bli klar med det andra. Så tappar man motivationen också. Man vill inte, men ändå måste man.
Men som sagt. Inte mycket kvar nu. Bara några få veckor. Det klarar jag. Sen kan jag äntligen njuta av sommarlov, av ledighet! :D
Nej, nu ska jag ta och kila.
Bye bye!


Utflykt och lite annat

Nu var det ett tag sen jag skrev här, så det är väl dags att ta tag i det nu.
Dagen har varit underbar. Somrigt varmt. Jag och Nicole åkte med mamma och Leif ut till Eklundsnäs en stund och satt där på stranden. Det var ganska mycket folk. Några badade till och med. Mamma var en av dem. Själv tycker jag att det är lite tidigt. Så jag nöjde mig med att bara doppa fötterna. Det var inte så kallt som jag hade väntat mig. Kändes lagom. Det känns lite synd att värmen bara stannar över helgen. Sen ska det bli kyligt igen. Men snart är det sommar. Och med sommaren kommer sommarlovet. Bara 5 veckor kvar nu. Det är ingenting.
När vi kom hem så råkade jag somna på soffan. Jag hade egentligen tänkt gå ut, men det blev det inget av eftersom vi skulle äta när jag vaknade. Det blev grillat idag. Nabil, Marlin och co var också här. Synd att Linda, Björn, Nina och Micke inte kunde komma. Men det var kul i alla fall. Gabriel ville spela fotboll förstås. Han tyckte att jag skulle vara med också, så jag var med och spela en stund. Sötungen är inte så blyg för mig längre. xD
Men nu ska jag ta och kila.
Hejsvan svejsan!


RSS 2.0