@_@

Vad tragiskt. Jag kan inte sluta lyssna på den här låten.


Jag har förutspått att denna kommer att gå på repeat i mitt huvud de närmsta dagarna.. eller veckorna.
Om jag beter mig underligt så vet ni varför.

Lättpåverkade?

Idag, eller ja, igår egentligen, åkte jag för att möta upp Nicole i Stockholm. Hon är här över helgen nämligen, ifall någon inte visste det.
Kom i alla fall att tänka på en sak när jag stod och väntade på tåget. Har i och för sig tänkt på det här förut, men nu till saken.
På den stationen kan man stå inomhus medan man väntar på tåget. Den stannar precis utanför. Jag och många andra väljer att stå inomhus där det är varmt istället för att stå ute i minusgrader och peta med foten i snön medan man väntar på tåget. Det roliga är bara att när en eller två bestämmer sig för att gå ut i kylan (trots att det är typ två-tre minuter kvar tills tåget kommer och inte speciellt nödvändigt att gå ut då tåget stannar precis utanför) följer en person efter och så ännu en till person. Till slut går alla ut som en enda stor flock.
I början gjorde jag också det, följde efter alla andra som gick ut. Jag tänkte inte på det, men till slut kom jag på mig själv. Vad gör jag? Varför går jag ut i kylan för att sedan stå här och frysa medan jag väntar på ett tåg, som man förövrigt inte ens kan skymta?
Nu har jag slutat med det. Nu står jag bestämt kvar därinne i värmen. För att jag vill det.
Det är fascinerande hur lättpåverkade vi kan vara. I många olika situationer. Vi gör saker vi egentligen inte vill. Vi köper saker vi egentligen inte vill ha eller behöver. Vi kanske t.o.m. väljer ett parti vi egentligen inte gillar.
Jag försöker mer och mer tänka på vad jag vill ha, vad jag vill göra, vad jag behöver, vad jag gillar o.s.v. Försöker ligga steget före mitt huvud.. kan man väl säga. Jag vill att mina tankar och åsikter ska vara mina egna så mycket som möjligt.
Känner ni att ni är lättpåverkade?


Tillbaka från mamma

Det är ju något allvarligt fel på mig. Den här enorma rastlösheten är ju inte klok. Saknad och längtan känner jag också av någon anledning. Till vad vet jag inte riktigt.
Har varit hos mamma i två dagar. Kom hem idag. Kände liksom en så plötslig saknad och ett behov av att göra ett litet miljöbyte. Det kändes riktigt skönt att vara däruppe. Kände inte av den här rastlösheten lika mycket heller och det gick lättare att plugga då. Blev ganska ledsen över att behöva åka hem idag. Hade velat stanna längre. Men skolan kallar ju.
Min mage gör uppror nu och jag tänkte slå ner det med lite fil och flingor.


Drömmer om utlandsresor

Något jag har velat göra länge är att resa. Har rest utomlands två gånger och det var hur kul som helst! Skulle dock vilja se lite mer (okej, mycket mer!) än så. Och njuta förstås. En typ av resa jag först och främst helst skulle vilja göra är en sol och bad semester resa. Då det är sol och värme. Där man bara kan njuta och vara. (Jag är rätt dålig på den fronten, hehe)
Har länge velat åka någonstans där det finns palmer. Vet inte varför riktigt, hahaha! Kanske för att det ser så exotiskt ut eller något. Jag hoppades på att få se palmer när vi åkte till Tyskland, men där fanns förstås inga. Jag var väl lite efterbliven som barn. Tror däremot att det fanns palmer i Nya Zeeland, eller några som liknade såna i alla fall. Fast de var nog planterade.
Hursomhelst, utomlands SKA jag! När jag har pengar och sällskap så ska jag fanimej åka iväg!


RSS 2.0