Konst

Nu är jag här och skriver igen. Men mina fringrar glöder ikväll, verkar det som.
Det finns saker jag inte förstår mig på. Det är nog många tusentals saker. Igår, när vi hade svenska, satt vi och försökte planera vad vi ska hitta på på klassdagen på torsdag. Det fanns massor med förslag. Ett av de var att gå och kolla på konst. Det ville ingen kolla på förstås. Men jag blev fundersam över det här med konst. Kolla t.ex. på de här bilderna som jag sökte efter på google.


Är tydligen målad av Sami Ranni


Och så har vi Mona Lisa av Leonardo Da Vinci

Jag tycker att Mona Lisa är riktig konst. Det verkligen syns att personen har lagt ner tid på den, att han verkligen kan måla och behärska penslar och färger. Men den andra bilden däremot, det kan jag inte säga är konst i mina ögon. Det ser ut som kladd och jag kan verkligen inte förstå vad det ska föreställa. Möjligen kaos i en persons huvud? Typ: "Aah, jag vet inte vad jag ska göra!!" *kluddkludd* Nej, jag tror inte någon skulle kunna inbilla mig att sådan typ av målning är konst, för ingen skulle kunna inbilla mig att det är något. Men ja, konst handlar väl om att man ska bilda sin egen uppfattning om vad det är, om vad den vill säga. I och för sig, att bilden inte föreställer någonting, det innebär väl att den ändå föreställer någonting. För i mina ögon föreställer den inget. Hm..
Vad tycker ni? Vad har ni för uppfattning? Tycker ni att ni kan se något i "kladd-bilder"?


Dum förkylning

Den här veckan blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag hade bestämt mig för att träna varje dag den här veckan, men så blev det inte. En förkylning kom smygande under måndagen. Jag gick och träna i alla fall, trodde det bara var pollen. Efter gympa passet blev det bara värre och värre. Nästa dag orkade jag knappt röra en muskel och var genomförkyld. Det var på bättringsvägen redan dagen efter, så det var ju skönt. Men någon träning har det inte blivit dessa dagar. Jag missade mina två sista taekwondo pass och på tisdag (tror jag det var) är det gradering. Buhuu! Tänkte nog gå och gradera mig i alla fall. Har inte graderat mig sedan förra sommaren och det känns lite dumt att stå kvar på samma grad en termin till. Hoppas i alla fall att det går bra där. Tycker det är så jobbigt med gradering, man blir så nervös. Ska dock bara från 9 kup till 8 kup, så det är en låg grad.
En person som gör mig väldigt glad är Mark. Han ska bara vet att han är världens bästa, finaste och underbaraste!<3 Och mina systrar ska veta att jag är såå glad över att de finns! Alla har sina unika egenskaper. Usch, vad tråkigt det skulle vara om man vore enda barnet. Nej, systrar ftw! *harkel* Mina systrar ftw!<3


.

Usch säger jag bara... Blir så trött och arg!

Ångest inför framtida val

Snart, väldigt snart, har man gått ut tvåan. Bara trean kvar. Tänka sig, jag går ut trean nästa år! Jag kommer nog att gå ut med blandade känslor. Känna mig lättad och glad, samtidigt som det kommer kännas lite tråkigt och framförallt otryggt. Jag är i stort sett helt vilsen när det gäller vad jag vill bli! Förut var jag helt säker på att jag ville bli psykolog. Nu känner jag mig tveksam. Ämnet psykologi är väldigt spännande och jag är intresserad av det, men samtidigt vet jag inte om jag vill bli just psykolog. Det finns så många andra tilltalande saker. Kriminologi är t.ex. något jag också tycker är väldigt spännande. Måste nästan kolla upp vad man kan bli för något inom det. Måste finnas jättemycket.
Sedan dras jag också till helt andra saker. Sjukdomar. Jag vet inte varför, men jag tycker det är intressant att läsa om olika sjukdomar. (vad tragisk jag låter) Läsa om symptom, behandlingar o.s.v. Jag vet att när jag var väldigt liten, så satt jag och bläddrade i mammas tegelstenstjocka läkarbok. Tog fram den då och då och bläddrade i den.
Det finns så mycket man kan bli. Jag hoppas att jag vet vad jag vill studera när jag tar studenten, att det är något jag verkligen kommer att brinna för.


Läggdags

Nu ska jag, Martina, göra något ytterst ovanligt. Jag ska krypa ner i sängen redan nu! Jag brukar lägga mig väldigt sent så fort jag är ledig, men inte idag inte.
Bums i säng!

Kort dag och lite tankar

Äsch, bry er inte om mitt förra blogginlägg. Det blev bra och så. Jag var bara irriterad och ville få ut det på något sätt. So no worries! :)
Kort skoldag kan man väl säga. En lektion på morgonen. Hade ingen direkt idrotts lektion, pratade bara betyg med oss och sen fick vi gå. Historian fick vi veta var inställd. Läraren verkade mystiskt ha försvunnit till Italien..
Men jag ska inte klaga. Kom ju hem tidigt och jag hamna ju förstås på soffan. Oj vad trött jag var! Orkade knappt lyfta armar och ben just då. Jag slocknade rätt fort (ganska ovanligt att jag lyckas somna på dagen, mindre vanligt att slockna direkt) och sov säkert i en timme. Kollade lite på Tyra Banks show senare. Beyoncey (Vet inte riktigt hur man stavar hennes namn, men aja) var där, så det var inge intressant. Tycker sällan det är kul att kolla på det om det är en kändis med. Tycker det är mer spännande att se när det är icke-kända människor med. Då de diskuterar t.ex. ett tema. Igår pratade de om fulhet. Det var tre tjejer där. Ena kände sig ful utan sin peruk, andra utan smink och den tredje utan solbränna. De var helt övertygade om att de var skitfula utan sina "kryckor", som Tyra uttryckte det. Så fick de testa på att vara utan det som fick de att känna sig fina och stå i ett skyltfönster, menade att ses av folk som passerade. Folk började kommentera dem och de här tre tjejerna var så övertygade om att de kommenterade det de var utan, d.v.s smink, peruk och solbränna. Men, sedan fick de veta vad som verkligen sades utanför. De hade inte alls lagt märke till det "fula" på dem, de tyckte de var fina, söta och snygga tjejer helt enkelt.
Suck att man låter sig påverkas så mycket av ideal egentligen. Att så många gör det. (däribland jag) Försöker uppfylla kraven för att man ska anses vara fin, för att man ska känna sig fin. Jag tror inte att man förr i tiden faktiskt tänkte på ideal och så så mycket som man gör idag. Tänker på den tråkiga engelska boken jag läste. The picture of Dorian Gray av Oscar Wilde. Wilde hade en filosofi att skönhet var väldigt viktigt, vilket framgick i boken. På den tiden, typ i slutet av 1800-talet, så verkade det som att det var fel att tänka som Wilde. Att skönhet inte var viktigt. Vad har hänt nu egentligen? Vem bestämde att man ska se ut på ett visst sätt? Jag undrar verkligen var de här tankarna kommer ifrån..

Ibland är det skönt att få avreagera sig

Jag är trött på en sak. Är nog föresten trött på rätt mycket. Men jag blir irriterad på en viss sak. Först blir det ett ja, för att det sedan ska bli ett nej. Självklart blir personen som får ett nej arg, ledsen och besviken. I den här situationen så förstår jag inte det här nej:et. Jag tycker inte att det ska vara ett nej, utan att ja. Att det ska vara så svårt. Förstår inte HUR man kan göra så! Ja, jag vet att ni läser min blogg ibland. Det här vill jag inte ska vara någon hemlighet. Dessutom vill jag få ut det på något sätt. Blir bara så arg! Nej usch, det här ska jag fan ta upp. Exploderar snart.
Ska strax lägga mig. Har pluggat sh hela kvällen eftersom jag har ett läxförhör imorrn. Finns det något tråkigare än det ämnet? Satt i skolan och försökte plugga, men det gick ju förstås inte. Alltså, det går bara inte att plugga i skolan. Det jag inte förstår där, det förstår jag hemma. Men miljön där är inte den bästa och sedan har man ju kompisar runt omkring sig som man inte kan låta bli att prata med. En annan dålig sak är att om någon av oss är på dåligt humör så blir alla andra också det. Som idag. Ojoj, vilka gnällspikar vi är. :P Blir arga på våra läroböcker för att vi inte fattar. Klart vi inte fattar egentligen. Det går inte att förstå saker när vi låter stressen ta över. De här sista veckorna kan verkligen vara jobbiga. Lärarna nästan bokstavligen kastar böcker, papper och nya uppgifter över oss. Svårt att fånga allt, om man säger så. Jag skulle så gärna vilja vara hos Mark just nu, då blir jag så glad och lugn<3
Nu ska jag sova. Natti

-

SOMMARLOV, KOM HIT NU!


Slipknot - Snuff

Slipknot har några bra låtar, skrikiga som lugna. Det här är en lugn låt av dem. Tycker den är jättebra.

Jahaja

Vad ska man skriva? Kan säga att vår trädgård ser lite ut som en schweizerost (stavning?) just nu. Det är massa hål efter att pappa och Solveig har plockat upp maskrosor med en slags maskros plockare. Man trycker ner den i jorden och så klämmer den runt maskrosen och roten och så är det bara att dra upp. De håller fortfarande på där ute med det. Det är en rolig känsla när man lyckas få upp hela roten. Lite som att klämma orenheter ur huden. :P
Har inte gjort något alls idag. Får se om man hittar på något. Mark är på väg nu också. Kanske kan bli en liten promenad eller något?

Video

Nu blir det ännu ett klipp. Fick den här av Nicole typ nyss. Hahahahahhaha! xD


Rastlös

Åh vad jag är rastlös! Jag är trött, men ändå vill jag ut och göra någonting. Tyvärr är det grått, regnigt och blåsigt ute.
Jag skulle kunna plugga matte, har ju nationella på tisdag. Men jag orkar verkligen inte TÄNKA ikväll, tänka på en massa kluriga mattetal. Jag var så inställd på att försöka skaffa mig ett MVG i matte B, jag ligger ju på gränsen och det här blir avgörande. Jag tror inte jag orkar faktiskt, kan försöka om jag skulle få ork. Annars får jag nöja mig med att det inte blir ett MVG.... helt enkelt. Jag är trött och less på skolan, som många andra säkert är. Men nu är det en väldigt liten bit kvar till sommarlovs mållinjen.
Haha, sitter och lyssnar på den här låten av någon anledning:

Den är gammal, jag vet. Men ifall någon har missat den ;P

Enjoy The Silence


Enjoy The Silence av Depeche Mode. Det är en Linkin Park remix, vilket gör låten ännu bättre.

Ja hej o hojsan

Efter en skön helg är det åter en ny skolvecka. Dagen började med ett kursprov i spanska läsförståelse. Jag hoppas det gick bra, vill verkligen ha ett MVG. Ja sen fortsatte dagen som vanligt. Idrott, stor håltimme, som vi dödade genom att gå ner till stans bibliotek och plugga pedagogisk ledarskap, och sist kriminologi. Vissa människor är så elaka. Jag förstår verkligen inte hur man kan vara så. Tycker synd om läraren som tvingas stå ut med det.
Drog hem en stundis och kollade lite på TV. Sedan var det bara att byta om och packa ner lite träningsgrejer och dra till friskis och svettis för mitt andra jympa pass. Det känns som om det gick lite lättare att hänga med idag. Kan man inte.. ja då är det bara att försöka eller typ göra något eget, bara det tar. Haha, så kul också. Hon som håller i passet pratar i en mic så att alla ska höra, men jag hör inte alltid för det spelas musik samtidigt. Hälften vänder sig mot ena kortsidan och den andra hälften mot andra kortsidan. Själv står jag kvar, vänd mot långsidan och stampar. Upptäcker att precis alla har vänt sig, utom jag, och vänder mig snabbt åt rätt håll så jag står ansikte mot ansikte med andra hälften. Kändes lite kul att stå och stampa mot varandra sådär. Rätt som det är så går strömmen mot mig och jag är såklart oförberedd. Förvrirrad som jag blev så vände jag mig om och började följa dem, men såg att "min" hälft gick åt andra hållet och fick vända mig ännu en gång. Jaja, jag har kul åt mig själv i alla fall. :P
Pappa kom och hämtade mig efteråt. Åkte hem och duschade och åt middag. Började känna av symptomen från middagen efter jympa passet förra veckan. Det började liksom bubbla i mig och jag blev lite småfnissig. Men jag lyckades skärpa till mig den här gången. Fast det är ju en väldigt härlig känsla att känna det där kittliga bubblandet och känna att man verkligen vill skratta, att man är glad.
Har suttit vid datorn, vilat lite och suttit här igen. Mina armar gör inte ont längre, så skönt! Hade ont förut, började någon gång på dagen. Eller ja, det är en slags värk, man känner sig trött i armarna och det känns väl lite som om man har växtvärk. Igår kväll hade jag samma värk i höger ben, som satt kvar idag. Sedan var det precis som om det flyttades till vänster ben för att sedan flyttas upp till armarna. Störigt! Har haft liknande förut, men inte som idag då det till slut var både armar och ben. Jag kanske spänner mig eller något. Dumt att man inte riktigt vet sånt, om man är spänd eller inte alltså. Det skulle bli mycket lättare att slappna av då.
Oj, tio i tolv! Måste borsta bissingarna, som Solveig brukar säga, och krypa ner i sängen och läsa kriminologi. Har sista provet nu på onsdag och till det vill jag skaffa mig de tre bokstäverna!
Natti

RSS 2.0