Bra dag som slutade dåligt

Om man bortser från signalfel i pendeltågstrafiken började dagen bra. Åtta till tolv hade vi seminarie om straffrätt, vilket jag tycker verkar vara det mest intressanta. Tycker vi har en väldigt duktig undervisare som tar upp många bra exempel med lite humoristiska inslag. Vissa begrepp har så otroligt röriga beskrivningar i böckerna, men när han förklarar känns det logiskt.
Dagen blev senare toppen för Mark slutade ungefär samtidigt som mig, så då kunde vi åka tillsammans hem! Sedan blev det lite sämre. Gick och la mig för att vila eftersom jag var jättetrött, men den vilan blev ganska lång. Vaknade vid 18, ca tre timmar senare, fortfarande trött dessutom! Jag hade kastat bort 3 timmar i sort sett i onödan. Jag är inte den som gillar att göra saker i onödan..
Var bara att sätta sig och läsa om avtalsrätt när man vaknat till. Det var så otroligt tråkigt och omotiverande. Känns än så länge inte som min grej. Sedan gick jag vidare till en annan bok. Det känns som jag likaväl kunde ha låtit bli att läsa den för nu undrar jag vad det egentligen var som jag läste. Blir väl en av de böckerna som hamnar på hyllan och aldrig någonsin kommer användas mer.
När jag inte förstår på direkten kan jag lätt bli irriterad och besviken på mig själv. Ifrågasatte tidigare om det verkligen är rätt program jag läser. Tror däremot att det är för tidigt att svara på den frågan, jag måste ha bättre tålamod och inse att det kanske inte är logiskt att förstå allt på en gång, vilket jag gärna vill..
För att morgondagen ska bli en bättre dag borde jag börja med att gå och lägga mig nu. Har lite sovmorgon imorrn, jätteskönt!

Slut på arbetslivet, början på studentlivet

Sedan en vecka tillbaka är jag studieledig. På torsdagen förra veckan var det upprop och idag har jag varit på första introduktionsdagen på juristprogrammet. Det känns lite konstigt att inte gå till AstraZeneca längre. Jag saknar arbetskamraterna, vissa lite mer. Glasnallen jag fick av tre underbara, roliga och härliga tjejer står fint på fönsterkarmen i mitt rum. Ramen ligger än så länge och väntar på att fyllas med foton. Ser fram emot en tjejkväll snart!
Första dagen var man, inte helt oväntat, nervös. Det hör till. Är det här verkligen rätt utbildning för mig? Vad kommer andra att tycka om mig? Kommer jag att få vänner?
Vi fick information om programmet, d.v.s. lite om innehåll, var man finner information, mål m.m. Sedan var det lunch och därefter skulle grupperna samlas i olika salar. Eftersom det är så många som blir antagna delar man upp studenterna i olika grupper. Vi är sammanlagt 10 grupper. Förra veckan efter uppropet fick man chans att välja den grupp med de tider som passar en själv bäst.
Vi hamnade i en sal på källarplanet och kort sagt presenterade vi oss för varandra, sedan var det tipspromenad och efter det en föreläsning i aulan.
Imorgon väntar en till introduktionsdag.

RSS 2.0