Kos

Jag har haft en helt underbar vecka. 9/6 till 16/6 spenderades nere på Kos, en av Greklands öar, med fina älskling. Det var soligt och varmt under alla dagar vi var där. Det måste ha varit över 30 grader. Så vi har solat och badat i havet som var sådär BLÅTT som Soffe gillar det, hahaha! (Soffe och Alex borde fatta skämtet)
Vårt hotellrum var hur fint och fräscht som helst! Helt klart över förväntan! (jag var lite rädd för att rummet skulle vara ofräscht) Det fanns ett badkar i badrummet, men tyvärr fanns det inte riktigt tid till att utnyttja det. Man hade fullt upp med att hinna njuta kan man säga. Vi hade även en helt underbar havsutsikt från rummet! Jag tror vi betalade endast 190kr extra för att få ett sånt rum. Helt klart värt det!
Maten var också jättegod. Vi hade ju all inclusive - alltså frukost, lunch, middag, snacks, glass och obegränsat med dryck hela dagen! Frukosten jag och Mark åt var kanske inte den nyttigaste, hehe. Det var buffé, precis som lunchen och middagen. Croissanter, chokladsås, torkad frukt, bröd och ost var vår standardfrukost. Så gott! Det fanns verkligen hur mycket som helst att välja mellan på bufféerna.
Vi passade även på att prova olika drinkar då när vi hade chansen. Jag minns att en smakade riktigt hemskt. Typ stark lakrits. Not our cup of tea. Jag tror vi båda ville försvinna när bartendern, som blandat ihop drinkarna, kom för att hämta glasen och såg att vi inte hade druckit upp. Han sa: "you didn't like it?" Vi svarade inte, bara skämdes ännu mer.
Sedan fanns det drinkar som smakade helt okej och andra som faktiskt var riktigt goda! Två jag minns att jag gillade hette Pina Colada och Banana daiquiri. Den sistnämnda hade de gjort i slushform, vilket jag tror gjorde ganska mycket för smaken.
Något riktigt häftigt vi provade på var paragliding! Det var en av vattenaktiviteterna som fanns att välja på på stranden. Vi betalade ca 450kr var för den grymma och så häftiga upplevelsen! Man åkte ut en ganska bra bit på havet med en motorbåt. Där stannade båten och vi blev fastspända vid något som såg ut som en fallskärm som mannen hade fällt ut. Sedan flög vi helt plötsligt bakåt och båten började köra. (eller så var det tvärtom) Vi kom väldigt högt upp! Jag vet inte hur många meter upp, men högt var det och riktigt häftigt! Då fick man verkligen känna på hur det kändes att flyga. Mark var jättejättesöt! Han var så fascinerad och sa sen "it was awesome!" till båtföraren. Ååh, sötis!! Älskar honom massor!<3
Det finns mer att berätta och mer detaljer att gå in på, men den som är nyfiken får fråga. Kan i alla fall säga att det var en underbar vecka! Jag har verkligen stornjutit och det är jag glad för att jag gjorde. Jag kan verkligen rekommendera Summer Palace. Superbra hotell med god mat, bra service, trevlig personal och fint område!

Studenten

Då har man tagit studenten. Det tog slut så fort. De här tre åren drog förbi innan jag egentligen hann fånga dem. Fast livet är väl så - man lever i det som inte är. Man lever i framtiden och i minnen.
Jag är jätteglad över att äntligen ha gått ut gymnasiet och uppleva en helt underbar student! Men jag är samtidigt väldigt ledsen. Nu helt plötsligt är det ingen självklarhet att komma tillbaka till skolan i höst. Det är ingen mer SPBV. Jag kommer sakna klassen.
Studentdagen var i alla fall jätterolig! Först var det champagnefrukost. Hade däremot ingen aptit, var så uppspelt inför dagen, så det blev inte så mycket ätande där inte hehe. Efter det tågade alla ner mot maren där klasserna skulle samlas. Det var underbart. Då var det vår tur att föra massa oväsen, skrika och vifta med ballonger. Vissa vinka tillbaka till oss medan andra höll för öronen och suckade.
Från maren skulle vi tåga upp mot skolan. Den klass som samlat på sig mest poäng under året fick gå först i tåget. Gissa vilka det var? Jo, vi! BV3!!! Det slutade däremot med att alla klasser gick i en enda röra, haha.
I skolan samlades alla treor i varsitt klassrum. Vi gjorde inte så mycket, väntade mest på att få ta klassfoto utanför skolans framsida. Jag tror föresten att fotografen tyckte vi var rätt jobbiga...
Sedan var det lunch på skolans baksida. Det blev förrätt, varmrätt och efterätt. Jag vet inte exakt vad det var vi åt, så den biten skippar vi. Under tiden höll representanter från varje klass tal som klassen hade skrivit tillsammans. I vårt fall var det dock inte så. Det var kul att lyssna på alla tal, men ingen slog vårt!
När vi hade ätit samlades vi i aulan för stipendieutdelningar, tal av rektorn och sång. Studentsången kunde ingen, knappt rektorn. Vi fick också veta vilken klass som hade vunnit (jag antar att de räknade in talet här nu också eftersom det var en tävling) och skulle springa ut först. Ännu en gång blev det BV3, yaaay!
Sedan var det dags. Utspringet! Det var nog det bästa på hela dagen. Man bara såg hur de framför sig helt plötsligt började springa nerför trappan och då var det bara att själva springa ner. Vi i stort sett hoppade ut genom dörren och fortsatte hoppa på scenen (?) och skrika. Det var fullt av folk där och det var först svårt att hitta sitt eget plakat. Funderade på hur fan jag skulle hitta den bland alla, men gjorde det till slut. Där stod pappa, mamma, Solveig, Linda, mormor, Nicole, Emma och Faduma. Fick kramar, massa gosedjur och blommor att ha runt halsen. Fick plocka av mig för det blev för tungt, hahaha.
Efter att ha minglat lite var det dags att åka flak. Jag försökte hitta Jonte så jag kunde säga hejdå ordentligt, men jag såg honom inte. Kändes jättetråkigt att jag inte fick chansen till det..
Vi åkte runt stan några varv. Det var kul! Synd bara att det inträffade en olycka. Tror däremot att det gick bra för dem vad jag hörde.
Blev upphämtade av pappa och grannen i grannens mustang. Har aldrig åkt bil utan tak, så det var häfitigt! Hade ett jättetrevligt mottagande här hemma. Släkten och Mark var här. Efter det blev det utgång med Emma, Hind, Elin och deras pojkvänner. Det var en trevlig kväll.
Tack för en bra dag! Hade jättekul!


Den stora dagen

Idag är det dags. Idag tar jag studenten!

RSS 2.0