Blabla

Jag har blivit lite bättre på att uppdatera märker jag!
Igår söndag har umgåtts med Emma och Nicole. Vi var i stan och käkade glass innan vi följde med hem till henne eftersom hon var tvungen att äta. Vi hade ingen lust att gå så vi bestämde oss för att ta bussen och eftersom det var söndag och bussarna bara går en gång i halvtimmen och för att vi inte hade lust att vänta på nästa så sprang vi till stationen. Bussen skulle nämligen gå om typ 3 minuter. Så jag sa: "Kom igen, vi springer!"
Så vi började springa och av någon anledning så började jag sjunga "Run, run, run away from the.." (jag kunde och kan inte resten av texten :P) och då började Nicole skratta och jag gjorde något konstigt med min fot och började halta fram. Så misslyckat. Men vi hann i alla fall med bussen. :P
När vi hade gått av bussen så ringde min telefon. Jag, smart som jag är, hade ju förstås stoppat den i min väska som inte är tillräckligt liten för att jag lätt ska hitta mobilen. Så jag börjar leta runt i min väska där jag har massa andra saker, bl.a. sådant som jag inte har orkat ta upp. Saker som pennor, pennvässare, suddgummi, lås till skåpet, vantar (som jag säkerligen kommer ha användning för nu i sommar) och sånna onödigheter. Jag missa ju förstås samtalet och det är verkligen inte hela världen. Bara att ringa upp. Det dumma är bara att jag gör om samma grej hela tiden, d.v.s stoppar mobilen i det stora facket när jag egentligen har små innerfack.
Emma käkade snabbt, sedan drog vi hem till oss eftersom vi också skulle käka. Gick ut i vår lilla trädgård efter det och spelade "tennis". Vet inte vad jag annars ska kalla det, men det är i alla fall plastracketar med en boll som är hopplös att spela med då det blåser. Men idag var det ganska vindstilla. Det kunde egentligen lika gärna ha blåst. Bollen flög ändå åt fel håll hela tiden. :P
Nej, nu ska jag kila.
Godnatt!


Torsdag

Torsdag kväll. Dagarna rullar sakta, men säkert på.
Idag har varit en "mamma och Leif" dag. Vi åkte ut till Coop för mamma skulle titta på någonting där. Jag passade på att kolla på Skopunkten. Jag behövde nämligen nya skor. Mina har gått sönder. Eller egentligen sulorna. Jag vet inte om det är så att sulan är väldigt dålig eller om det är jag som är väldigt dålig på att gå i skorna. Jag har i alla fall lyckats slita upp sulorna (och klippt bort rester som stuckit ut på sidorna) plus att det är ett stort hål i ena sulan. (Tillräckligt stort för att det ska få plats kottar, och ja, det har fastnat kottar som är hopplösa att få bort!) När jag gick en dag så trodde jag att det var någon som gick efter mig hela tiden, men sedan insåg jag att det bara var småstenar som skramlade i mina skor. (De hade nämligen kommit in i hålet)
I alla fall så hittade jag nya. :D Brukar aldrig hitta skor där, men idag gjorde jag det. Var min syrra som såg dem. Först när hon visa så tyckte jag att de såg ganska fula ut, men jag följde Soffes och Alex råd om att man ska prova det som inte ser bra ut. Så jag gjorde det. Det blev ett par nya skor i alla fall.
Efter det så promenera vi på torekällberget. Det var egentligen tänkt att vi skulle åka till stranden, men det var inte tillräckligt fint, så då åkte vi dit. Fast efter ett tag så ångra mamma sig eftersom solen började komma fram igen. Men då var klockan lite för mycket, så vi åkte hem till dem och åt.
Imorgon fyller Emma 18 år. Då blir hon en gammal dam! ;D Ska hem till henne på kvällen eftersom hon har fest då. Men först på dagen måste jag, syrran och Malin fixa en present till henne. Måste upp tidigt då. Eller "tidigt" kanske man ska skriva.
Men nu ska jag hoppa in i duschen.
Hejsvejs!

"Har man vunnit så har man"


Jag skrattar lika mycket varje gång :'D

Tråkdag

Rubriken säger allt. Det är en tråkig dag helt enkelt. Grått är det ute också. Det ser ut som om det ska regna igen. Sedan det blev sommarlov har det varit ganska dåligt väder ute. Väldigt typiskt. Jag hoppas det blir fint snart igen.
Igår var det midsommar. Det blev inget ute i Nykvarn det här året. Lite tråkigt faktiskt. Det är roligare att fira med Nina och hennes familj. Händer mer knäppa saker då. Men det var roligt hemma i alla fall. Jag och Nicole gjorde klart det sista på tårtan vi bakade i torsdags, d.v.s. la på grädde. Linda kom också en stund på dagen. Jag och Nicole fick en liten present av henne. Halsband och örhängen. :)
Frammåt kvällen kom Nabil och hela familjen. Då blev det grillat, förstås. :D Och sedan tårtan. Den blev godare än vi trodde. För en gångs skull så blev det inte bränt! Vi lyckas oftast (spec jag) bränna det vi lagar. Däremot så gick den sönder, så så himla bra blev den ju inte. Men det var bara att "laga" den med bitar som hade blivit över från bottnarna och sedan lägga grädde över så syntes det inte. :P
Idag har jag inte gjort någonting. Förutom att följa med och tanka bilen. Så kul har det varit idag. Men snart kommer Emma, som ska sova här inatt. Vi hittar väl på något. Nu börjar det t.o.m. klarna upp ute. 
Bye bye! :P 

Onsdag

Jag vaknade runt elva igår imorse. Gör det nästan varje dag när jag inte ställer klockan (eller blir väckt) har jag kommit fram till. Självklart så gick jag inte upp direkt. Kände inte för det. Hade inget planerat för dagen, plus att det var grått ute. Så jag låg kvar. Tills klockan blev halv ett. Kom på att mina betyg kanske hade kommit så jag gick ner och hämtade posten. Mycket riktigt så hade de kommit. Det var över mina förväntningar.
Har inte hänt så mycket mer. Förutom att jag och syrran åkte ner till stan och köpte mascara och fikade innan vi gick hem igen. Åt middag och satt framför datorn en stund tills Malin ringde. Blev ganska förvånad när jag såg hennes namn på displayen. Hon undrade om jag hade lust att träffas. Så jag gick ner till stationen, orkade inte vänta i en kvart på bussen. Det var ju fint väder också och det är rätt skönt att promenera med musik i öronen.
På stationen var det massor med fiskmåsar. Usch, jag tycker verkligen inte om stadsfåglar! De snor mat, flyger för nära och skiter på folk. Säkert med flit också. De liksom siktar på en. Så jag och Malin satte oss i en busskur för att slippa dem. Men där kunde vi ju inte sitta hela tiden, så vi gick runt en stund och bara pratade. Det var längesen vi verkligen umgicks. Säkert två år sedan. Det var roligt att träffa henne i alla fall.
Torsdag idag. Känns som om tiden går långsammare än vanligt. Det är väl bra nu när det är sommarlov? Både ja och nej. Vill att just de här veckorna ska gå fort. Resten av sommarlovet får gärna gå långsamt för min del! Tiden går i alla fall fortare om man håller sig sysselsatt. Idag ska jag i alla fall ut till Vagnhärad och störa min kära vän Jonte! Sedan, på kvällen, ska jag och syrran baka tårta till midsommar. Förhoppningsvis så går det inte åt helvete som det kan göra när vi ska baka eller laga någonting. :P Nicole tyckte vi skulle göra gräddtårta med jordgubbar. Jag hade inget förslag så så får det bli. Borde inte vara alltför svårt.
Men nu ska jag ta och hoppa i säng.
Buss! ;D

-

För ett år sedan och fyra dagar sedan stod jag utanför Hovsjöskolan. Då slutade jag högstadiet. Grundskolan. Då var det slut på det gamla och dags för det nya.
I Augusti, två månader senare, började jag första året på gymnasiet. Nervös var jag, väldigt. Det var till och med jobbigt de första dagarna. Orolig var jag. Tänk om det inte blir bra här?
Men det blev bra. Jag fick nya kompisar från klassen. Jag blev mer frammåt. Började våga säga mitt. Blev även gladare.
Jag fick en ny roll helt enkelt. En jag trivdes och trivs med.
Jag har nog aldrig varit så glad under mina tidigare skolår som nu på gymnasiet. Jag tror inte tiden har gått så fort som den har gjort under det här skolåret heller. I augusti kändes det som om det var en evighet kvar till nästa sommarlov. Nu, när sommarlovet är här och jag har gått ut första året, så känns det som om tiden bara har sprungit iväg.
Tiden går fort när man har kul.


RSS 2.0