-

Man blir ju lite trött när man läser det här: http://www.dn.se/sport/fotboll/sexaringar-gallras-for-elitsatsning
Låt barn idrotta för att det är roligt och nyttigt. Inget annat.

En fundering

Med tanke på hur trött jag egentligen är och hur tidigt jag ska upp borde jag verkligen lägga mig. Vill först bara skriva ett litet inlägg.
Idag hade vi frågestund inför tentan (haha skrev först tanten) i familjerätt. Vi hade skickat in lite frågor till läraren som han tog upp under frågestunden. En av frågorna hade med bodelning att göra. Han sa då att vi inte kommer att behöva räkna överhuvud taget på fredag. Då började alla i hela föreläsningssalen att skratta. Jag vet inte om det var skratt av ren miserabel eller skratt av lättnad. Eller något annat. Jag skrattade också. För jag visste inte hur jag skulle känna! På ett sätt är det en lättnad. Att göra en bodelning och fördela arv kan kännas väldigt krångligt. Samtidigt har de flesta frågor på de gamla tentorna handlat om just det, varför det har blivit mycket fokus på det.
Mitt intryck efter att ha läst statusuppdateringar på facebook är att de flesta är upprörda över att få veta det här två dagar innan tentan. Jag kan förstå det, för det var min första tanke. Men nu i efterhand kan jag inte riktigt hålla med. Det är ju liksom inte självklart att man ska veta vad som ska komma på en tenta. Syftet med utbildning är ändå att försöka lära sig så mycket som möjligt. Inte bara lära sig till tentan för att få det eftertraktade AB:et (som alltså är det högsta betyget man kan få på juristprogrammet). Juristprogrammet är ett hetsprogram när det kommer till just betygen. Det är nog de flesta överens om. Det är inget dåligt i att vilja sträva efter högsta betyg, men i och med att det råder sådan hets blir det lite som att man glömmer bort att man går en utbildning för att man vill det och för att man faktiskt vill lära sig för framtiden.
Finns en risk att, trots att jag har skrivit detta, går in senare och avreagerar mig för att det har gått åt helvete. Kanske kommer jag till och med tycka att det är skit att det har kommit oväntade frågor på tentan och känna mig smått hatisk mot examinatorn. Tror nog att det är en ganska naturlig reaktion. Jag hoppas i alla fall att det här kan bli en påminnelse till mig själv. Även om det inte är lätt (och det ska inte heller vara det) gör jag det för att jag vill. Jag utbildar mig inom juridik för att jag vill jobba med det i framtiden. Då krävs det mer än att lära sig till tentan.

En tenta skriven, en kvar

Nu är tentan i arbetsrätt skriven. Det innebär att jag just nu står maktlös att göra någonting. Makten ligger hos examinatorn och jag kan bara vänta på resultatet. Jag kan inte säga om det gick bra eller dåligt. Jag har liksom ingen känsla. Och det är väl på sätt och vis bra. Det blir ännu mer spännande att vänta på resultatet. Jag hoppas i alla fall innerligt att jag klarade den. Vill inte tänka på arbetsrätten över sommaren. Går det åt helvete får jag väl trösta mig med att jag har ytterligare en chans till ett högre betyg.
Imorgon åker jag upp till universitetet för att göra frågor i familjerätten, som jag skriver på fredag. Det är bara att stå ut i fyra ynka dagar till, sedan blir det ett efterlängtat sommarlov med jobb och förhoppningsvis en resa och massa annat kul. Åh, älskade sommar!

Tentadags

Imorgon är det tentadags. Nej föresten, IDAG!! Och jag kan inte förhindra det på något sätt. Jag kan inte stoppa tiden, fastän jag skulle vilja. Det hjälper inte att sätta hälarna i golvet och med kroppen försöka pressa tillbaka väggen som bara trycker en framåt. Det är en jobbig känsla att känna att man inte har pluggat tillräckligt. Jag tror jag alltid kommer gå med den känslan, även om jag så skulle plugga 24/7.
Om det visar sig att det går riktigt dåligt imorgon får jag nog börja fundera på om jag inte ska ge mig in i regnbågens värld, d.v.s. börja stryka under det viktiga med alla möjliga färger i böckerna. Än så länge har jag envisats med att inte kladda någonting i böckerna då jag tycker att det ser kladdigt och fult ut.
Oavsett hur det går ska det bli obeskrivligt skönt när det är klart! Trist nog är det ju en till tenta på fredag, vilket innebär att jag inte kan släppa allt imorgon kväll. Är lite avundsjuk på de som har bestämt sig för att hoppa över den på fredagen. En föreslog att jag skulle komma över till "the dark side" och hoppa över den jag också. Tanken är frestande. Men jag har bestämt mig för att försöka i alla fall. Kanske går det helt åt helvete, kanske inte.
Ibland får man ta motgångar.

Bodelning och arv

Har precis suttit och läst om arv. Jag. Blir. Frustrerad. Så fort de börjar ställa upp matematiska formler så tar det bara stopp. Trodde man skulle slippa allt sånt på juristprogrammet. Men icke. Blir fan arg på böckerna. Åååh!
Jag vill att polettjäveln trillar ner. Jag ska bemästra det. Kanske t.o.m. bli expert på bodelning och arvsfördelning. Ja, precis, jag ska bli expert!

.

Tittade tillbaka på inläggen som jag skrev förra året. Jag kommer ihåg vad som låg bakom de där inläggen. Det är en stark påminnelse om hur sårbar man är.

Befrielse

Vilken otroligt befriande känsla det är att ha skrivit ut sista PM:et för denna termin. Förhoppningsvis i alla fall. Man vet aldrig om man behöver skriva om.
Känner mig så glad just nu. Två obligatoriska seminarier kvar. Två tentor kvar. Efter det har jag klarat av första terminen på juristprogrammet. Förhoppningsvis klarar jag dem. Sen är det soooooooooommmaaaaaaar!!! Ååh vad jag längtar!

Tiden flyger iväg

Nu är det mindre än en månad kvar på första terminen. 1 juni skriver jag sista tentan för vårterminen. Hur kan tiden ha gått så fort?! Det är galet. Kommer resterande 4 år på universitetet flyga förbi bara sådär?

RSS 2.0