Träning

Som ni säkert har förstått så är träning en del av min vardag. Med handen på hjärtat kan jag säga att jag tycker att det är riktigt roligt att träna. Det är skönt att känna att det inte är något jag gör för att jag borde. Jag tränar i stort sett bara på kvällar. Ser det som en belöning att få komma iväg på ett pass i slutet av en dag. Det som har gjort det ännu roligare på senaste tiden är att jag börjat märka positiva förändringar med min kropp. Mycket tack vare att jag har börjat variera min träning mer - helt enkelt för att jag ska få lite av allt.
Är även noggrann med att se till att äta ordentligt innan och efter träning. Fick förra veckan smaka på hur det kan bli om man inte äter tillräckligt. Körde ett cirkelgympass och under andra varvet märkte jag att jag började må illa. Sedan tog det inte lång tid innan de svarta prickarna började dyka upp i synfältet. Sa till instruktören att jag mådde dåligt och snabbtänkt som hon var satte hon mig mot väggen. Det blev mycket bättre efter en vilostund och vatten, så jag kunde köra vidare. Insåg hur dumt det var att bara äta en macka på hela dagen. Var ledsen då och av den anledningen blev det för lite att äta.
Appropå äta.. av det jag hört och läst är protein bra (eller nödvändigt) att få i sig efter träning. Kvarg ska vara proteinrikt och idag i affären hittade jag kvarg med vaniljsmak. Är inte så förtjust i det, men just den här var faktiskt god.
Nu ska jag förbereda lite uppgifter inför seminariet imorgon.
 

2013

Sedan jag skrev ett riktigt inlägg, typ över ett år sedan, har en del hänt. Sommaren blev inte riktigt som jag tänkte mig rent jobbmässigt. Man kan väl säga att jag upptäckte en typ av tjänst jag absolut inte trivdes med. Jag var nere över att gå och säga upp mig - det kändes lite som ett nederlag. Jag vill känna att jag klarar och vill allt, men det gick bara inte.
Trots ångest över uppsägning blev resten av sommaren fin. Det var en bra sommaren med strålande väder. Jag gick många promenader och gjorde en lite biltripp med Mark till Göteborg. Precis som året innan hade vi vädret på vår sida när vi var på Liseberg. Vi skippade dock flumeride eftersom jag året innan blev väldigt blöt. Fem fullvuxna personer i en båt (eller... stock kanske man ska kalla det) funkar liksom inte. Denna gång var det bara jag och Mark, men vi hoppade det ändå.
Av någon anledning kändes det extra tungt att sommaren skulle lämna oss ännu en gång. Jag trivs som bäst när det är varmt och soligt. Blir mest irriterad när det är så kallt att man måste pälsa på sig. MEN, i höst väntade lite nytt för mig. Friskis hade rekryteringstillfälle för de som vill bli funkisar i föreningen. Jag älskar framförallt att gå på en viss typ av pass och hade länge tänkt att jag kanske skulle prova att söka. Det som har hållt mig tillbaka har varit att jag inte känt mig tillräckligt vältränad och, framförallt, min lilla scenskräck. Bara jag ska prata inför en grupp människor känner jag att rösten börjar darra och att hjärtat börjar slå hårt.
Jag ansökte i alla fall och till min stora glädje blev jag antagen. Att jag blev så glad tyder på att det måste vara rätt, hur nervös jag än kommer att vara den dagen det är licensering.
Hösten började något dystert för mig på juristprogrammet då jag började tvivla på om detta verkligen var det jag ville. Upptäckte dock ett ljus i mörkret - straffrätten. Gillade kursen så starkt att jag kände att jag gärna vill skriva ett examensarbete inom det och även, förhoppningsvis, jobba med det i framtiden.
I december började jag jobba extra på ett lager. Egentligen var det bara ett korttidsuppdrag, men det blev längre än så, vilket jag är glad för. Jag vill känna att jag kan göra saker vid sidan om studierna och samtidigt klara studierna bra. Hittills går det bra och jag känner att jag hinner med.
Jag vet aldrig riktigt hur jag ska avsluta ett inlägg på bästa sätt, så jag sätter bara punkt här.

Återupptar skrivandet

Ojoj över ett år sedan jag skrev något! Kände att jag gärna ville ta upp skrivandet igen då jag börjat blogga för Friskis. Är lite mer begränsad när jag skriver för föreningen, vilket också är självklart. Kände att jag gärna ville kunna skriva lite mer fritt, vilket jag kan göra här.
Är föresten jättetrött på min design som jag har haft i flera ååår. Måste göra något åt den. Dessutom går ju klockan fel. Det retar mig lite.

RSS 2.0