En dag med Faduma

Imorse vaknade jag runt tio. Fixade mig snabbt och åt innan jag åkte ner till centralen för att ta tåget upp till Faduma. Hon mötte mig på stationen där hon bor (ok, hon bor inte på stationen, men en bit ifrån:P) och sedan åkte vi till Farsta strand. Vi skulle ta tunnelbanan därifrån till Farsta, men så blev det inte. Det visade sig att de höll på att rennovera och det blir inte klart förrän i augusti. Så det var ersättningsbuss som gällde. Och det var då det blev tokigt.
Faduma hade bara en biljett så vi var tvungna att gå tillbaka till pressbyrån, som ligger vid tunnelbanan, så att hon kunde köpa tre till. Tyvärr hade mannen som jobbade där bestämt sig för att ta lunch just då. Så affären var stängd. Vi fick vänta i ungefär tio minuter, så vi missade ännu en buss. Vakten, som sa till vilsna folk (sådana som mig och Faduma) att man fick ta ersättningsbuss, stod och sa "fi fan" jag vet inte hur många gånger. Blev lite roligt. :P
Sedan kom mannen tillbaka från sin, vad vi tror var, lunchrast och öppnade. Han hade inga kuponger visade det sig, utan endast remsor. Så hon fick köpa en remsa istället. Arg var hon efteråt. Hahahaha!
Men till slut kom vi iväg i alla fall. Först käkade vi, eftersom vi inte hade ätit någon lunch. Sedan gick vi runt och letade efter kläder. Mitt uppdrag var att hitta jeans till mig och hon skulle hitta en jacka. Jag vet inte hur många gånger Faduma kallade mig "Matilda". Ibland heter jag t.o.m. Marcela. Hon sa att hon kommer få alzeimers sjukdom (Om det är HELT fel sjukdom så menar jag den där sjukdomen då man tappar minnet när man blir äldre :P) för att hon har så dåligt minne nu.
Efter några timmars spring så hittade hon till slut en jacka. Påminner lite om min, fast den är vit. Passade jättebra på henne! Jag hittade däremot inga jeans. Får leta här på stan istället.
Sedan fikade vi. Mest för att vi var så trötta och bara ville sitta och prata. Att springa runt i ett köpcenter är fan fysiskt jobbigare än ett träningspass!
Det var kul att bara sitta och prata. Få lite uppdateringar och så. Extra kul är det när Faduma använder ord som inte existerar. Som när hon snackade om sin engelska lärare som ska operera bort halsmandeln.
Fad: Vår engelska lärare är borta nu för hon ska opereras i halsen.
Jag: Aha, vad ska hon operera bort?
Fad: Jag tror det var halstarmen.
Jag: HalsTARMEN?! Du måste mena halsmandeln.
Fad: Oj, ja juste! (Garvar)
Tack och lov så har vi inte tarmar i halsen. Hahaha, men det var kul idag i alla fall. Ibland är det skönt att ha en dag med bara henne. Så som det var förut. Då vi ibland brukade umgås bara hon och jag. Snacka om allt och ingenting. :P
Nej, nu ska jag kila. Måste starta om datorn. Aktivitetsfältet har blivit vit av sig själv igen och allt annat har blivit grått. Ååh, jag blir galen!
Men i alla fall: Bye bye!


Påskafton

Idag vaknade jag tidigt. Klockan tio. Okej, det är väl inte så tidigt, men för mig är det tidigt för att vara helg.
Såg att påskharen hade varit inne på mitt rum och lagt ett påskägg vid min kudde. I den låg det underkläder och nya pyjamasbrallor. :D
Till frukost fick vi ägg i tomatsås som man ska doppa brödet i. Var skitlängesen vi åt det. Låter inte så frestigt, men det är väldigt gott. :) Passade på att tacka påskharen vid bordet också.
Efter frukosten så åkte jag, pappa och syrran ut till Tveta. Vi skulle åka skidor, eller jag och pappa i alla fall. Kommer dit ut och ser att det är dåligt med snö, men vi såg att det var andra som åkte så vi bestämde oss för att prova i alla fall. Det gick faktiskt bra att åka, däremot inte för pappa. Han gled inte på skidorna, utan gick med dem. Han skyllde på att det var fel på vallan eller något och vände och gick tillbaka efter några meter. Jag ramlade när jag skulle åka nerför en backe. Eller egentligen hade jag redan kommit ner för backen men ramlade när jag knappt gled någonting. Fyfan vad ont det gjorde! Tur att ingen såg mig ligga där och aja och oja mig. :P
Mötte några gubbar på vägen. Ena sa "Det går ju bra!" Vet inte om han var ironisk eller om han mena det, men det lutar nog mer åt det ironiska hållet med tanke på att jag just då snubblade fram på skidorna. 
Resten av åkturen gick hyfsat bra. Kändes riktigt härligt efteråt! Nicole ville också prova och åka lite, så hon lånade pappas skidor (egentligen Nabils) och hon lyckades få bra glid. Det var alltså inte fel på skidorna som pappa påstod. Sedan åkte vi hem.
Blev rastlös så fort jag kom innanför dörren, så när jag duschat klart så åkte jag ner på stan en snabbis och köpte hårmousse åt Solveig. När jag kom hem igen så var det några timmar kvar innan alla skulle komma så jag låg och sov en stund.
Runt halv fem kom Nabil, Marlin, Albert, Gabriel och Oscar och en halvtimme senare Nina ock Micke. Påskmiddag blev det, mycket gott! Tyvärr så orka jag typ ingenting. 
Sedan var det fika. Glass och hallon. Pappa berättade om när Nabil precis kommit till Sverige och Nina var hemma hos oss en gång och pratade om en gammal klasskamrat. Sulle kallades han vilket tydligen betyder knulla på assyriska (eller om det var arabiska?) Nabil förstod ju förstås ingenting typ, förutoma att han hörde "Sulle" hela tiden och när Nina hade gått så frågade han varför hon snacka om det hela tiden. Hahahaha. 
Ja, det var min påskafton!

Hejdå och Glad Påsk!

 

Påsklov!

Ja, nu är man ledig igen! Nu kan man äntligen sova ut i en hel vecka och göra det man vill utan att tänka på skolan. Skola. Det är som att springa ett maraton lopp. Man ska orka hålla ut ända till mål. Och när man väl kommer i mål så är man helt slut. Ja, ungefär så känns det i alla fall, men nu kan man ladda för nästa. Det är inte långt kvar till sommarlovet nu heller. Härligt!
Idag har jag inte gjort någonting alls. Det snöade skitmycket imorse och då kände man inte direkt för att gå ut, men sedan slutade det. Jag ville så gärna ut och åka längdskidor, men då var klockan fem och de skulle börja med maten. Tror inte det finns några spår därute heller. Man kanske man åka imorgon. Passa på medan snön ligger kvar. Får fråga pappa sen. :P Det är lite svårt att ta bussen dit ut. Den går för sällan, dessutom skulle det nog se lite nördigt ut att gå på bussen med skidor som e 10 cm längre än mig själv.
Vet inte vad jag ska göra resten av kvällen. Kanske kan man gå ner och se vad som finns på TV. Nu borde väl Let's dance ändå vara slut. Så tråkigt program. Tycker jag i alla fall. Pappa och Solveig gillar det däremot. Solveig satt och asgarvade för en stund sen och jag var tvungen att ta reda på vad som var så kul. En i juryn hade tydligen sagt till Karl Petter att man blev glad och pigg av dansen eller något och då hade resten av juryn börjat garva. Om ni inte förstår så är Karl Petter bonde och pigg är gris på engelska, eller egentligen pig då. :P Jag har alltid trott att Karl Petter är en 50 årig gubbe. Fram tills idag. Haha, var lite oväntat att se en ung kille istället.
Men nu får jag ta och avrunda.
Ha en bra kväll!


Skola

Sitter i skolan just nu. Fördriver tiden bara. Jonte tar ett varv runt bibblan och Elin sitter vid datorn bredvid :P
Redovisningen är äntligen avklarad. Gick rätt så bra. Lite skakis var man förstås och torr i munnen blev man.

Nu är det bara spanska och svenska kvar. Hoppas att vår spanskalärare är tillbaka. Känns som om vi mest sitter och fördriver tiden när vi har vikarien.

Ska bli skönt att komma hem sen. Går bara imorgon sen har vi äntligen efterlängtat lov!!! :D
Nej, nu ska jag avsluta. Kommer kanske mer ikväll.
Hejsvejs!


Tisdag

Nu är det bara 2 dagar kvar i skolan. Jippie! Skönt att vi knappt har nå plugg alls nu. Ska bara få redovisningen avklarad imorgon.
Idag har varit en ganska lugn dag. Vi gjorde inte så mycket på kommunikation och samhällslektionen. Jag gjorde bara klart lite rester. På engelskan tittade vi på film. "Skruva den som Beckham". Lite tjatigt att se den för fjärde gången. Har sett den en gång hemma, två gånger i högstadiet (om jag minns rätt) och så nu på engelskan. Men den är inte så dålig så det gör inte så mycket. Ganska skönt att bara sitta och titta, slippa anstränga hjärnan. 
Sen hade vi naturvetenskap. Vi kunde inte göra det vi egentligen skulle göra eftersom det var väldigt få som kom ihåg att fixa artikel. Jag var en av dem, men Jonte påminde mig när jag kom till skolan så jag hann fixa en. Jag som trodde jag hade koll. :P 
Hade klassråd efter det, sen sluta vi. Snöade på hemvägen. Snöade när jag åkte till skolan också när jag tänker efter. Ingen snö till jul blev det, men snö till påsk verkar vi få. Blöt snö också! Då kan det lika gärna regna.
Hemma gjorde jag inte så mycket. Chattade och sov en stund. Väldigt skönt. Behövdes kände jag. :P
Middag var det sen. Den här familjen har otroligt dåliga skämt ibland. Som idag:
Solveig: Gotland är en kommun, ett län, ett landsting och ett stift.
Jag: Men det är inget land iaf!
Solveig: Nej... lr det är ett Gott land! Hihihihi.
Det är så dåligt så det blir roligt. :P
Nej, nu ska jag ta och sova. 
Godnatt! 





 

Söndag

Det har varit en rätt så bra helg.
I fredags var Emma L med mig hela dagen i skolan. Hon fick vara med på samhälle/kommunikation, spanskan och matten. Det var kul. Tror däremot att hon var ganska uttråkad. Såg ut som om hon var på väg att somna på mattelektionen. Inte så konstigt egentligen med tanke på att varken jag eller Jonte var särskilt sociala då.
Vi fick veta våra resultat på matteprovet. Lyckades inte komma upp i MVG denna gång heller, men ett VG+ blev det så det får jag vara glad över!
När skoldagen var slut så åkte vi ner på stan. Fikade en snabbis på Nancy's, jag och Emma. Vi båda var rejält hungriga eftersom vi inte hade käkat någon lunch. Mycket dumt.
Gick en liten stund på Vila också och hittade en jacka. Kunde inte köpa den då eftersom jag inte hade pengar med mig.
Sedan tog vi bussen från stan hem till henne eftersom hon behövde hämta packningen. Efter det så åkte vi hem hit, lämnade grejer och åkte ner på stan igen eftersom jag verkligen ville ha jackan. Jag ville absolut inte komma tillbaka några dagar senare och upptäcka att den är slut, vilket har hänt ett oräkneligt antal gånger.
Efter det så gjorde vi inte så mycket mer. Vi båda var skittrötta. Emma låg t.o.m. och sov en stund medan jag satt och gjorde ingenting här, tills Emma S kom in i bilden och sa att hon ville ner på stan. Så så gjorde vi. Åkte ner på stan. Gjorde inget speciellt. Pratade om allt och inget bara. Sedan åkte vi hem och sov :P
I lördags hände inte så mycket förutom att vi var ute hos Nina och Micke. Kommer inte ihåg så mycket. Satt nog mest och sov igenom konversationerna. :P
Och idag var jag hemma hos Emma S. Vi satt bara och snacka. Ingen av oss var särskilt pigga på att gå ut trots att det var rätt så fint väder. Men det var kul i alla fall! :)
Kom hem hit en pytteliten stund, men jag hade ingen lust att vara hemma så jag gick till mamma istället. Hon skulle duscha eftersom hon jobbar inatt, så det blev inte så mycket konversation. Somnade nästan där. Hade verkligen ingen lust att gå hem igen.
Vi gjorde sällskap en bit när jag skulle hem och hon till jobbet. Saknar det litegrann, att bara gå med mamma och prata. Händer tyvärr alltför sällan nuförtiden.
Ojoj, blev ganska mycket i det här inlägget! Dags att avsluta.
Byebye!

Bara 4 dagar kvar!


Onsdag

Idag var en kort dag kan man säga. På morgonen var det historia. Hände inte så mycket förutom att vi delade upp arbete. Det är grupparbete som gäller nu. Förintelsens tid ska vi prata om, om det skulle kunna hända igen och så.
Sen hade vi lång rast. Vi hade ingen spanska idag. Så då var det bara matteprovet kvar. Kändes rätt så bra när jag lämnade in den. Skönt att det är över nu i alla fall. Känns alltid så skönt efteråt. Först känns det som om hjärnan är alldeles spänd, sen nästan känner man hur den slappnar av. :P
Precis när jag tagit mina grejer och ska dra hemmåt så träffar jag Ella och får veta att hon hoppat av skolan.:( Lite tråkigt, men hon såg glad och verkade störtnöjd så det är bra! :) Fast hon slipper inte oss iaf (6)
Ja, sen har jag bara varit hos mamma och inte gjort så mycket mer efter det.
Imorrn börjar träningen igen. Härligt! I klubbens egna lokal också. Skönt att de har mattor där istället för bara ett kallt och hårt golv. Måste bara hitta lokalen. Vet inte riktigt var den är än. :P
Men nu ska jag gå till sängs.
G'night!


Tisdag

Vet inte riktigt vad jag ska skriva idag. Hade kommunikation, engelska och naturkunskap. Så dagen flöt på rätt så bra. Vår samhälls/kommunikationslärare är ganska knäpp. Men har rätt så bra sätt att lära ut på. Fast ibland går han lite för långt, som idag. Ska inte tala om det.
Hemma gjorde jag inte så mycket. Satte mig och plugga matte, eftersom det är prov imorrn. Hoppas det går bra!
Och idag har vi ett födelsedagsbarn, och han ska förstås få stråla lite här på bloggen :)
Grattis på 17 årsdagen Jonathan!!!! :D <:o) *Kastar konfetti* ;P

Nej, nu ska jag inte skriva någo mer.
Godnatt! :)

Seether - fake it


Rotade igenom mina mottagna filer för nån dag sen och hittade den här grymma låten =)

?

Igår var en halvtrög dag som blev bra i slutändan. Vaknade och upptäckte att jag var förkyld. Hade ingen lust att gå till skolan då alls, men jag behövde NV boken och lite annat därifrån så jag gick i alla fall. Gick hem innan spanskan började. Fick veta senare att det hade varit kaos på mattelektionen. Slutade med att matteläraren svor och gick ut. Då har det gått överstyr.
Hemma slocknade jag på sängen. Men det behövdes för jag kände mig bättre när jag vaknade. Så som vanligt åkte jag och handlade med Solveig, kom hem och käka och sen vid åtta så åkte jag ner till stan och träffa Emma S. :) Hon käkade på kebabhouse så jag gjorde henne sällskap. När vi suttit där ett tag så ser vi rätt som det är Jonte och hans familj passera fönstret. Så vi snacka med honom en stund, men han var tvungen att dra eftersom han skulle övningsköra.
Efter det så ville Emma köpa godis, så vi gick till Fantastico och sen gick vi bara runt och snacka. Började bli kallt om fingrar och tår efter ett tag så vi gick till Mc en liten stund. Emmas polare kom också dit. Vi blev inte där särskilt länge. Klockan började bli mycket och jag var trött så jag och hon gick ner till stationen där vi skiljdes åt och tog bussen hem. Det var trevligt i alla fall! :-)
Idag har jag inte gjort något alls. Det är en sån där tråkig lördag. Förkylningen håller i alla fall på att gå bort så det är positivt! Ska nog kolla på Andra chansen senare ikväll, tror jag.
Nej, dags att dra nu.
Hejsansvejsan!

Det är inte roligt när du säger något när det inte blir så.
Det känns som om du bara kommer upp med ursäkter.
Men det är inte det jobbigaste. 
Det jobbigaste är att se hennes besvikelse.
Jag trodde att du hade förstått.


Miercoles

Onsdag. Två dagar kvar till helg. Ytterligare 9 dagar kvar i skolan innan påsklovet. Ja, det är inte särskilt mycket.
Var hemma från skolan både igår och idag. Syrran har också varit hemma.  Jag har väl inte direkt varit sjuk, bara lite förkyld, så jag hade egentligen kunnat gå i alla fall. Det var bara trötthet. Men imorrn ska jag gå i alla fall. :) Har ett engelska test imorrn och den ska det gå bra på har jag bestämt!
Finns väl egentligen inte så mycket mer att skriva. Lost börjar om ca en timme som jag bara måste se! Förut sa jag att jag skulle sluta följa Lost för att de drar ut på den serien så mycket, men det går inte. Jag är alldeles för nyfiken och vill veta hur allting slutar. Sen är de ju smarta och lägger in cliffhangers efter varje avsnitt så då måste jag se vad som händer.
Nej, nu ska jag in och duscha.
Bye!

Lunes

Det var en bra start på skolan efter lovet. Vi slapp teorin som vi skulle ha på gympan för alla ettor skulle lyssna på treornas projektarbete om droger. Det var intressant. Jag hade ingen aning om att om man tar en drog (förutom alkohol) så finns den kvar i kroppen i 80 år! Sen var det lite annat som var nytt också.
Naturvetenskapen gick bort, så vi hade bara svenska kvar. Vi hade lite diskussionsfrågor och så pratade hon lite om artiklarna vi lämnade in innan lovet. En i klassen hade valt en artikel om ett program som ska börja. "Vem är fulast" ska den heta. Om jag kommer ihåg rätt så handla den om att man ska peka ut fulaste och snyggaste personerna i klassen eller något sånt. Vafan. Det stärker säkert folks självförtroende. (märk ironin) Det måste vara bland de dummaste programmen i historien! Och så är hon med kort blont hår från The voice programledare. Jag får intrycket av att hon inte alltid tänker sig för med vad hon säger.
Sedan slutade vi i stort sätt. Gick hem hit, käkade och så ringde Alex och frågade om jag ville hänga med på stan en stund. Så jag åkte ner och gick runt och letade kläder med henne. Själv köpte jag inte direkt något. Ja, sen efter det så har jag inte gjort så mycket mer.
Släktmiddagen i lördags var rätt så rolig. För en gångs skull så åt jag inte onödigt mycket. Sen var det melodifestivalen. Tittade inte direkt. Björn och Linda höll på att lära oss hur man boxas rätt, men man hörde låtarna iaf. :P Synd att just Linda Bengtzing gick till final när låten lät precis likadan som hennes andra. En släkting till Solveig provade att sjunga på "Jag ljuger så bra" till den. Funkade ganska bra. :P
Men nu är det dags att avsluta här.
Bye bye!

RSS 2.0