Bada topless?

Jag blev sugen på att skriva ett blogginlägg. Dock ska det inte handla om min dag, utan en sak jag läste på aftonbladets hemsida. Nämligen det här med att kvinnor ska få bada topless. De som är för det menar på att det skulle vara ett litet steg närmare jämställdhet, om jag förstod rätt.
Ehm, jämställdhet?! Tycker inte det har någonting med saken att göra. Kvinnor och män ser helt enkelt olika ut. Bröst är naturligt, jag vet. Lika naturligt som könsorgan. Men det är ingenting man visar upp offentligt. Jag skulle verkligen inte vilja se tuttar överallt. Lika lite som jag vill se könsorgan. Det är privata ställen, inte till för att beskådas av allas ögon. 
Dessutom är det påtvingat, alla vill inte se sånt. Ett steg närmare jämställdhet är det inte heller, känns snarare som ett steg bakåt. Här kan man tala om att rota i fel saker om man strävar efter att det ska bli lika mellan könen. Suck.
Ja det var min åsikt om det hela. BIG NOOOOO!
Vad tycker du?

Stranden

Solen och värmen är äntligen tillbaka och det känns äntligen att det verkligen är lov.
Jag skulle kliva upp klockan elva idag, men jag var så trött att jag bara stängde av larmet och sov till klockan ett, hehe. Strax efter ett var det bara att gå upp och duscha. Eller ja, snarare raka benen och bara blöta håret, ifall man skulle till stranden, vilket det blev. Hind och Elin undrade om jag inte skulle med de och jag följde självklart med. Så jag slängde i mig frukost, packade snabbt och tog bussen ner till stan. Rusade in i telgehuset och köpte comviq kompis, så nu kan jag smsa fritt igen. Man känner sig ju nästan handikappad när man varken kan ringa eller smsa.
Sprang ner till centralen och jag hann med samma buss som jag kom med, woho!
På gården Hind bor på möttes jag av en otäck syn. Det såg ut som om det var vinter där. Hela gården var täckt av vitt "damm"! Man kunde inte ens se gräsmattorna, om man säger så. Någon eller några smartskallar tyckte väl att det skulle vara lite fint med "dammträd" planterade lite här och var. Eller så visste de inte att det var "dammträd" från början när de sattes dit? Kommer ihåg när man bodde där en gång i tiden. Besvärligt för näsan var det under damm perioden.
Var uppe hos Hind en stund eftersom hon inte var klar. Hon bor föresten mitt emot vår gamla lägenhet. Det var ju rena nostalgi trippen att åka upp med hissen till gamla våningen, sedan åka ner med hissen igen och gå ut på baksidan där den stora gungan fanns. (som nu är borttagen) Kändes lite märkligt och jag saknar det litegrann. Men jag föredrar nuet så mycket mer!
Vi fick skjuts till stranden, så vi kom ner fort. Vi kände att det var lite småkyligt när vi hittade en plats att ligga på, men jag och Hind bestämde oss för att ta ett dopp i alla fall. Elin vägrade däremot att göra det. Vi vadade ut i vattnet, tyckte det kändes rätt kallt, men ner med kroppen skulle vi trots allt. Vi såg nog lite dumma ut där vi stod med vattnet upp till knäna och huttrade. Men efter att ha gått en bit bort, där det var en mindre obehaglig botten, och räknat ner från tre, så doppade vi oss. Det var inte så farligt kallt, men det får gärna bli lite varmare i vattnet.
Gick upp och solade en stund. Tyvärr blev jag inte så brun, vilket det känns som jag aldrig blir. Men lite är någonting i alla fall. Ska till stranden imorrn också, denna gång med Mark.
När jag kom hem så var det middag och sen senare bakade jag mockarutor av ren rastlöshet. Ska ta med mig det till stranden imorgon tänkte jag.
Ska inte skriva något mer nu.
Godnatt!


Midsommarhelgen

Då är ännu en helg snart slut, men ledigheten är långt ifrån över. Bara en vecka av sommarlovet har gått och många fler sommarlovsveckor är kvar. Jag kan bara säga att jag stor-njuter varje dag.
Trots pissväder så blev det en lyckad midsommar. Linda och Björn kom hit rätt tidigt. Linda började på jordgubbstårtan medan det fixades med aptitretarn. Vid två käkade vi. Favoriten bland allt smått och gått var helt klart midsommarsushin. Nu när jag vet vad det är i den så kan jag ju ta det här, ifall någon skulle vilja prova. Det är tunnbrödsrulle lindat runt mosad potatis och västerbotten ost. Ovanpå kan man lägga rom och gräslök. (tror jag att det var) Ja, jag tror det var allt det innehöll.
Det blev inte middag förrän sju igen, så mellan det var det lite lekar. Vi delades upp i tre lag. Varje lag bestod av tre personer. Orkar inte gå igenom och förklara vad vi gjorde, det var många olika lekar vi körde. Kan säga att jag inte var så pigg på att leka först, men när man väl kom igång så blev det kul.
Till middag blev det grillat. Det regnade i alla fall inte hela tiden, så det var ju bra. Grillade mat är verkligen delikatess, mmm! Till efterätt blev det Lindas jordgubbstårta som för dig bort till drömmarnas land. Den var väldigt god med andra ord. Linda, det är bara att ta för sig äran! ;)
Senare på kvällen kom Mark hit. Vi la oss rätt sent den natten. Steg upp sent på lördagen gjorde vi också, ska inte säga när, hehe. Gjorde ingenting alls i stort sett. Åkte bara hem till honom en snabbis. Vi skulle hämta någon film att kolla på hemma hos mig sen på kvällen, men vi kunde inte bestämma oss där vad vi skulle kolla på, så vi tog med fem olika att välja på. Det blev till slut Australia, som varken han eller jag har sett. Jag gillade den. Den var lite rolig, men mest spännande. Lite sorglig var den också, inte överdrivet, men lite. Blev t.o.m. tårögd (jag tror jag var känslig över huvud taget just då, varför vet jag inte) och jag gömde mig typ bakom Mark, ville inte att han skulle se det. Tycker det är lite pinsamt när andra ser mig gråta. Tror iofs att många tycker det är jobbigt.
Idag umgicks jag med Emma S efter att han hade åkt hem. Var hemma hos henne. Vi satt ute på deras altan och pratade, men det var inte speciellt länge för solen verkligen stekte en. Båda hade vi svart på oss och den färgen är ju känd för att suga åt sig solens värme. Så vi hamnade på balkongen på andra sidan istället, där det var skugga.
Åkte hem senare och åt mat. Jag blev jätterastlös igen och frågade Emma L om vi inte kunde träffas. Så vi gjorde det. Vi drog till en film affär där hon hyrde två filmer och jag köpte godis. (som nu är uppätet) Jag tänkte också hyra film först, men ångrade mig. Kände inte för att glo på film med mig själv.
Vi promenerade från stan till Saltskog, eller ja, till busshållsplatsen där i alla fall. Jag tog bussen hem därifrån och det enda jag har gjort sedan dess är att äta godiset som jag köpte. Nu blir det att träna bort det onyttiga man har ätit under midsommar helgen. Usch, tränade bara en gång den här veckan. Dåligt av mig.

Uppdatering

Hej hopp!
Imorgon är midsommar, vilket betyder att Linda och Björn kommer hit. *Insert dun dun style music* Nej, jag skoja! *Insert corny happy song* Nabil med familj kommer också hit. Kul och trevligt ska det bli! Äta massa gott ska vi göra också, bl.a. jordgubbstårta som Linda, Nicole och jag ska göra. (Kanske några fler som assisterar?) Får inte heller glömma aptitretarn, nämligen sushi. Det är egentligen inte vanlig sushi, det påminner bara om det. Jag vet inte riktigt vad det innehåller, men det ger en gastronomisk upplevelse!
En sak är lite synd med imorrn. Det ska bli regn. Jäkla skitväder!
Just nu käkar jag lite godis och lyssnar på Don't cry med Guns 'n' roses. Mark visade den för mig någon gång, men jag började gilla den på riktigt först idag när jag hörde den på gympa passet. Jag är föresten väldigt efter när det gäller klassiker. Både när det gäller musik och film. Kan erkänna att jag t.ex. fortfarande inte har sett Titanic. "VA?! Har du inte sett Titanic?!" blir reaktionerna. Jag tycker jag hör både förvåning och fascination i de här reaktionerna. Jag har helt enkelt aldrig varit intresserad av Titanic, aldrig känt mig sugen på att se den. Jag har sett att den har gått på tv ett antal gånger, men jag har aldrig suttit mig ner och kollat. Handlingen har aldrig fångat mitt intresse nämligen. Men jag kommer se den, så då har även jag sett den stora klassikern, haha ;) Kanske t.o.m. kommer att tycka att den är asbra.
Jag har föresten umgåtts med Emma L idag. Vi bara bestämde helt spontant för att dra ner på stan och ta en fika. Så vi gjorde så. Vi hamna ju på Nancy's förstås, var annars?
Det var ett bra tag sedan vi umgicks, bara jag och hon. Ändå visste vi inte vad vi skulle prata om, så det var rätt tyst emellanåt. Otroligt. Hur kan vi inte ha någonting att prata om?! Till slut kom vi igång med snacket och medan vi satt och prata så dyker helt plötsligt Evelina upp, typ bokstavligt. Hon kom åkande upp för rulltrappan och Emma gjorde något väldigt märkligt ljud, hon gjorde en utdragen "dra-efter-andan" grej. Evelina märkte ingenting först, men sen så hörde hon, haha xD Vi följde med henne en stund, hon skulle leta efter present åt en polare.
Vi sa hejdå till henne senare och jag och Emma åkte hem till mig för att byta om till träningskläder. Pappa skjutsade oss till friskis, vilket var mycket uppskattat! Det var så dåligt väder då. Hade gympa i en timme, sen hämtade pappa oss. Släppte av Emma vid en busshållsplats på vägen hem också. Kom hem och åt mat, och blablaaa, det är ju så himla ointressant att jag kom hem och åt egentligen.
Nu ska jag avsluta här, annars blir det väl ett superlångt inlägg.


Sommarlov

Ojoj, min blogg börjar bli dammig. *Sopar bort det*
Nu är det äntligen sommarlov och säger bara JAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D Fick det i fredags, det känns så skönt! Hejdå så länge med plugg!
Det blev bio med Mark i fredags på kvällen. Vi kollade på Änglar och demoner. Den var bra, spännande hela tiden. Jag gillar filmer som kan få en alldeles fastnaglad i sätet. Efter filmen åkte vi hem och åt hamburgare (namnam!) och sen sov vi.
Igår var vädret riktigt dåligt, men vi trotsade det och gick ner på stan. Mark skulle köpa en sak, men det fanns inte kvar. Så vi gick en stund, skönt att vi hade ett paraply med oss. Det slutade ju aldrig regna. Men det var skönt och mysigt ändå. Det är mest kylan som brukar vara jobbig, och det var inte så kallt igår.
Kom hem hit och åt mat bestående av dolmar och lite tillbehör. Nabil och co var också här. Gabriel och Oskar är så söta och roliga. Gör Gabriel en grimas, då ska Oskar härma och göra samma sak.
Vi installerade Sims på min dator sen efter maten. Nicole hade skivan och jag blev spelsugen, Ja, jag kör på Sims ETT. Tycker det är roligare än Sims 2. Jag och Mark satt och spelade en stund. Kan väl inte påstå att vi är några talanger när det kommer till att bygga hus och inreda, men det är roligt i alla fall hehe. Bakade kladdkaka sen, vi kom inte på något bättre att baka och kommer man inte på det, ja då slutar det med att det står en kladdkaka på spisen. Men man ska inte underskatta the power of kladdkaka.
Idag åkte älskling hem och jag åkte ner på stan där Faduma och Nicole väntade. Faduma åker till Syrien imorgon, I EN MÅNAD! Usch vad tråkigt, jag som hade tänkt att man skulle åka upp till henne och umgås nu när det är sommarlov, men det får bli om en månad. Fast hon kanske kommer hem tidigare än så.
EmmaSoch Sofia kom också ner några minuter efter mig. Vi gick och fikade, (okej, inte jag då, jag satt bara med) inge vidare väder att vara ute i precis. Tog bussen hem sen, skulle träna vid 19. Emma L kom hit i sällskap med Faduma, så jag fick träffa henne igen en stund till. Vi gick med Faduma till bussen innan vi drog vidare till friskis med våra väskor och paraplyer. Kämpar som vi är så gick vi igenom "stormen". Kom dit, tränade och blev upphämtade av pappa när det var slut.
Nu orkar jag inte skriva mer xD

Sol

Det är så fint väder ute idag! Och vad gör jag? Sitter inne! Jag vill till stranden. Är det ingen som kan eller vill följa med?! :(


Bokläsning är verkligen givande

Nu ska jag snart krypa ner i sängen och läsa en bok som vi läser i svenska. Vi fick välja mellan tre böcker. Jag valde Agnes Cecilia-en sällsamhistoria. Tycker att det är en rätt bra bok. Det sker sällan att det är bra böcker man tvingas läsa, men det här är en bok man ser framemot. Däremot så slår den inte Philippa Gregorys böcker! Låååååångt ifrån. Jag älskar de böckerna jag hitills har läst av henne, d.v.s. Den andra systern Boleyn och I drottningens närhet. Skulle vilja köpa fler av henne. Tror det ska finnas en (eller flera?) uppföljare till de böckerna.
Jag har även fått upp ögonen för såna typer av filmer också. Kallas tydligen kostymdrama. Sedan lär man sig mer om den tiden. Jag tycker inte om historia, det är ett jättetrist ämne. Det är så tråkigt att sitta och läsa om olika historiska händelser. Men genom att läsa romaner, som handlar om historien, så blir det väldigt spännande och intressant.
Nu ska jag inte babbla mer här, utan gå och lägga mig istället.

RSS 2.0