Lördag kväll

Igår var jag och Mark på ESMU3:s musikal, d.v.s. Emma och hennes klass. De gjorde musikalen "Hair". Det var jättekul och se. De gjorde det verkligen proffsigt. Jag tror att de lätt skulle kunna göra en egen musikal, en som slår de omtalade High school musical filmerna. (jag tyckte att ettan var urtöntigt och har drf inte kollat på de andra)
Vi klev upp efter tolv idag. Mark åkte hem och jag fixade mig i ordning. Jag bestämde mig för att gå ner på stan och köpa ett par shorts (som jag tänker använda när jag badar) och en trunk från Stadium. Nicole hängde på ner också. Jag köpte ett par svarta puma shorts och en typ grå/svart Adidas trunk. Likadan som Hind brukar ha :P Men den var i lagom storlek och till bra pris, så det fick bli den helt enkelt. Nu behöver jag inte komma med den vinröda ryggsäcken till träningarna. Jag vill typ gömma den när jag kommer in genom dörren. Töntigt av mig kanske, men men.. det är jag.xD
Har övningskört idag också. Fick huvudvärk efteråt, säkert för att jag var så koncentrerad. Kul att man kan koncentrera sig så mycket att man får ont.
Nu ska vi äta whiskey wok, mumselimums!!


Tävling och annat

Det här inlägget skulle ha publicerats i måndags, men gjorde inte det av någon anledning. Här kommer det i alla fall:P
I lördags så var det uppstigning vid halv elva. Vi skulle kolla på Linda som skulle tävla i thaiboxningsmatch. Vi åkte så vi var där till halv ett ungefär. Jag var nervös under tiden vi stod där inne. Det roliga är att det inte var jag som skulle stå där i ringen. Men att bli nervös för andras skull är väl inget ovanligt.
Tävlingen började och Linda såg riktigt taggad ut. Jag var sååå imponerad! Hur duktig som helst var hon. Riktigt snygga slag och sparkar fick hon in. Jag måste också erkänna att jag var förvånad. Ni skulle förstå vad jag menade om ni kände henne. Linda är lugn, glad, snäll och omtänksam. Så ser man henne där i ringen, bara mata på med sparkar och slag, verkligen explodera liksom. Jag skulle inte vilja ha en smäll av henne. xD Det slutade med att hon vann alla tre ronderna.
Efter det så gick vi, alltså jag, Mark, pappa, Solveig och Nicole, hem till Linda och Björn och åt pizza. Senare åkte vi hem. Har inte hänt mycket mer den här helgen än det. Övningskörde lite igår. Känns inte lika otäckt längre. Lite läskigt bara när man skulle svänga. Det var ganska smalt och pappa satt och sa "vrid, vrid vrid" (på ratten alltså) "släpp gasen, släpp gasen". Och jag, jag satt och tänkte på att inte svänga in i de stora stenare som var på sidan om. Hade inte direkt någon uppfattning om avståndet mellan bilen och stenarna så jag ville typ hålla mig så långt borta från de som möjligt. Men men, man lär sig.

Ska nog sova nu. Hoppas det går att somna inatt. Så irriterande när man inte kan det, hur trött man än är. Tycker jag ser hemsk ut på dagarna. Går inte ens att dölja tröttheten. Om jag bara hade lite mer kontroll på tankarna så skulle det nog gå bra. Men det är inte det lättaste. Mörkt, tyst, ensamt.. bara en själv liksom. Man gör ingenting heller, ligger i en säng och blundar. Det är ju just då man verkligen börjar tänka.

Nu måste jag verkligen krypa ner i sängen, godnatt!

Lala

Kollade på parlamentet igår, som varje söndag kväll. Tyckte det i slutet var så jäkla kul så jag laddar upp ett klipp xD
Det börjar från 5.40 det jag menar :P Hahahahaha så bra!

Helgen

Min helg har varit mysig. Mark sov här då. Vi gjorde inte så mycket, tog det bara lugnt och så. Kollade också lite på melodifestivalen igår. Det ska bli spännande och se hur det går för La voix ute i Europa. Den är ju unik och hon har fin röst.
Idag åkte Mark hem och strax efter att han hade gått så åkte jag och pappa ut mot AstraZenecas parkeringsplats i Gärtuna. Ni kan nog gissa vad som skulle göras ute på den parkeringsplatsen. Japp, övningskörning. Min första övningskörning. (äntligen!) Idag skulle jag lära mig att göra säkerhetskontroll och krypköra. Kändes nervöst och skakigt. Jag föreställde mig att jag skulle släppa kopplingen för tidigt, trycka ner gasen alldeles för hårt och att bilen skulle hoppa iväg och köra in i närmsta lyktstolpe, ungefär. Så blev det däremot inte. Det gick bra idag. Jag kan tänka mig att det såg väldigt futtigt ut när jag körde där på parkeringsplatsen, alltså att det gick i snigelfart. Men för mig kändes det som om det gick fort. Var ju rena äventyret, haha :P
Nu ska jag försöka sova. Godnatt.


Hm..

Nu är klockan i stort sett tolv, och här sitter jag uppe. Men gissa vad? Jag har sovmorgon imorrn!
Jag är trött, väldigt trött. I både kropp, huvud och ögon, men först ska det skrivas här innan jag kryper ner i min (kalla och tomma) säng.
Idag efter skolan så kom Mark hit en stund. Han var inte här särskilt länge eftersom han skulle hem och vila och plugga. Men lite kramar och prat hann vi med innan han åkte. Jag la mig då i soffan och kollade på Tyra Banks show. Rätt kul att kolla på, även om jag inte gillar Tyra speciellt. Handlade om gravida tonåringar och tonåringar som vill bli gravida. I slutet av programmet så sa Tyra att hon tyckte att de här gravida tonåringar och de som ville bli (de var föresten medverkande i programmet) var väldigt korkade. Hennes förklaring var då att tonåringar helt enkelt var dumma. I alla fall förstod jag det så. Tycker inte det var särskilt smart sagt. Det finns dumma tonåringar och det finns de som inte är det. Det finns dumma vuxna och de som inte är det. Så ser jag det i alla fall.
Sedan var det ju Top model som också är kul att titta på. Jag blir fascinerad över det modellerna säger och det juryn och andra personer säger om dem. En av medlemmerna i juryn gillar inte en av tjejerna (Toccara heter hon) för att hon är mullig. Hon kritiserar bara hennes "fläsk". (hon använde det här ordet, tragiskt nog) Tyra blev då arg och gav henne en utskällning och sa att hon inte kunde säga en sak och mena något annat. Den här kvinnan hade tydligen tidigare sagt att Toccara kunde bli en framgångsrik mullig modell. Här tyckte jag faktiskt bra om Tyra. :P
Sedan var det vila, gröt och träning. Vi var bara fyra elever där. Fick köra mycket grund teknik och två av oss fick köra Chon ji tul. Idag fick vi lära oss hur den verkligen ska göras och inte bara stå och titta på hur alla andra göra och följa efter. Fick köra tre stegs sparring också. Första gången för min del. Killen jag körde med hade inte heller gjort det. När man var redo så skulle man tydligen säga "kiap!", fast det lät mer som om vi sa "jopp!", fast väldigt fort. Vi fick öva på den rätt länge och när vi sagt vårt "jopp" några gånger så började det liksom bubbla i mig och jag började skratta för det lät så kul och det kändes kul. Det var lite pinsamt för jag kunde inte sluta, men han jag körde med garvade också. Det hade varit väldigt hemskt och pinsamt om jag kört med en Stone face. Men jag kunde bita ihop någorlunda bra sen, ehehe..
Nu ska jag strax sova. Tänkte läsa lite i engelska boken jag lånade. Var egentligen tänkt att jag skulle läsa Frankenstein, men introduktionen var så lång (man skulle kunna skriva en typ 50 sidor lång story) att jag inte ens kunde börja läsa. Så nu har jag lånat två nya böcker. Ska nog läsa The picture of Dorian Gray, skriven av Oscar Wilde. Den är kortast. Det trista är bara att boken är ungefär lika tjock som svensk engelska ordboken eftersom alla hans skrivna verk finns där. Det blir inte så skönt att ligga och hålla i den boken med man läser. Fast jag behöver träna armarna, så det kanske behövs.
Nu ska jag sova. Natti.

...

Ibland känns det verkliga mer overkligt än det overkliga.

Träning

Nu har jag varit hyfsat duktig och pluggat. Har pluggat spanska och gjort klart träningsschemat till idrotten. Mitt träningsschema är inte världens snyggaste. Streckgubbar med på tok för långa armar och kanske lite väl korta ben och stora huvuden. Men det ska inte vara några konstverk i alla fall. Det ser i alla fall lite roligt ut, tycker jag. :P
Under tiden som jag pluggade så märkte jag att jag hade extrem träningsvärk i armarna. Det märkte jag inte innan, vilket är lite märkligt. Det roliga är att vi inte gjorde några armövningar alls igår på träningen. Enda träningen med armarna var att stå och hålla mittsen (alltså, kan någon lära mig stava till det ordet. Stavas det mits eller mitts?) åt personen som sparkade. Tänk att något så litet som att stå och hålla en mitts, som inte väger särskilt mycket, kan ge såå mycket träningsvärk. Jag har väl underskattat det helt enkelt.
Träningen igår var kul föresten. Fick för första gången göra tul. Chon ji och Dan gun. Chon ji är första tulen. Det var.. problematiskt att följa med. Det var en av eleverna som vi skulle följa efter och vi längst bak, som har lägst grad av alla där, fick kolla på alla andra hela tiden. Men det blev svårt när man skulle vända ryggen till dem, för då såg man inte vad man skulle göra. Men det var bara att försöka hänga med, det blev liite bättre andra gången i alla fall...:P
Sedan fick vi göra olika sparkar, och det är bra mycket roligare än tul. Men jag lyckades slå i mina tår i spadmittsen när vi skulle göra en viss spark. (som jag inte orkar förklara hur den går till) Slå i tårna är inget man ska göra. Ont som fan gör det.
Nu orkar jag inte skriva mer.


En dag för mig själv

Min dag har varit helt okej. Jag sov ut så länge jag ville. Till tolv ungefär. Här är det inget snack om att gå upp tidigt bara för att vänja sig till de tidiga morgonarna som börjar fr.o.m. imorrn. Jag passar snarare på att sova så länge jag kan, trött på morgonen är jag hur som helst inför skolan.
Jag låg i sängen till halv två ungefär. Gillar att ligga och dra länge. Dessutom hade jag inget planerat för dagen. Låg och smsade lite med Mark och Faduma under tiden, tills jag verkligen kände att jag ville kliva upp.
När jag var färdigfixad så kände jag att jag ville ner på stan och kolla lite. Frågade om någon här hemma ville med, jag hade gärna pratat med någon. Ibland känner jag att jag vill vara väldigt social. Men ingen ville med, så då gick jag själv istället. Det var inte så dumt, ibland gillar jag att vara ute för mig själv. Däremot så måste jag ha en destination, om man säger så. Alltså, jag måste ha någonstans jag ska gå till. Jag har lite svårt för att bara gå ut och promenera utan att veta vart jag ska gå eller vad jag ska göra. Sånt gör jag bara om någon är med.
Men nu var stan min destination. Jag brukar alltid lyssna på musik när jag är ute för mig själv, men denna gång sket jag i det. Ville bara ha tyst. Dessutom börjar jag tröttna på mina låtar. Får vila från dem ett tag.
Väl där så kollade jag efter ett bälte. Ni vet såna där man har runt midjan. Hittade ingen, men ett par vårskor hittade jag. Inga märkvärdiga, men de var sköna. Kostade under 300 lappen, så det var ju fint. Skorna passar till både tights, jeans och andra plagg man har på underkroppen. Jag hoppas bara de inte går sönder alltför fort. Känns som om alla skor, som inte är från Stadium, går sönder. Det har mina senaste gjort i alla fall. Oftast är det sulan som går sönder, vilket iofs inte är så konstigt eftersom det är den man går på. Men jag är övertygad om att det inte kommer att gå hål i sulan i alla fall. Det är typ som gummisula på de här, inte en hård som det brukar vara under höst stövlar. Men jag har mina trogna converse skor. De köpte jag i nian, från Stadium. De är fortfarande hela, de lär nog hålla länge till.
Sedan gick jag hem. Jag har läst svenska, har nämligen prov i det på tisdag. Läste också ut ena engelska boken. "The catcher in the rye". Jag kanske har skrivit i något tidigare inlägg att jag kom på att jag läst den boken innan. Det var säkert i åttan eller nian. Kommer däremot inte ihåg om vi läste den på svenska eller engelska. Men jag brukar inte direkt komma ihåg om jag läst en sak på engelska eller svenska. Det har ingen betydelse heller.
I alla fall, när jag såg titeln på boken så hade jag inget minne av att jag läst den förr, men jag kom på det ganska snart. Hade dock inte mycket minne alls av vad som skulle hända, men ju mer jag läste, desto mer kom jag ihåg. Jag kommer t.o.m. ihåg uppgiften vi fick när vi hade läst klart boken. Vi skulle skriva ett brev till Holden, huvudpersonen i boken. Vi skulle skriva på ett sätt så läraren såg att vi verkligen läst boken. Har för mig jag endast fick ett "Okej" som kommentar från läraren. Vadå okej? Säger ju ingenting! Förstår verkligen inte det där med att skriva "Okej" till någon som har skrivit något. Det säger ingenting och ser jävligt fult ut. Nej, nu spårar jag ur lite. Back to the point!
I alla fall, vi skulle skriva ett brev. Jag minns väl att jag skrev att jag tyckte att han var väldigt negativ mot saker och ting. Jag skulle skriva samma sak om vi fick samma uppgift, men det kommer vi inte få. Men jag kan säga att boken är en aning jobbig, just för att huvudpersonen är så negativ och oftast nämner att han hatar folk o.s.v. Det är mycket upprepningar också, känns det som. Vissa saker dyker upp väldigt ofta. Som "Give her a buzz", "That killed me". Finns andra meningar som jag vet dyker upp om och om igen, men kan inte komma på någon mer just nu. Man får helt enkelt läsa boken för att förstå.
Nej, nu ska jag inte skriva något mer, känns som om det här inlägget blir nästan lika superlångt som igår. Ska nog spela lite Zelda, det är lite roande.

Faduma dag och ff kväll

Nu sitter jag då här och lyssnar på Markoolios låt "Vilse i skogen". Ja, jag gillar faktiskt den! "Vilse i skogen vandrar han omkring, ja vandrar omkring o han hittar ingenting".
Men inlägget ska inte handla om vilka låtar jag sitter och lyssnar på, utan den ska handla om min dag. Jag klev upp vid elva och vid det här laget vet nog de flesta av er mina morgonrutiner, så de behöver jag inte gå igenom. Inte för att de skulle vara intressanta ifall ni inte visste.
Pappa var snäll och skjutsade mig till stationen eftersom jag missade bussen. Så jag hann med tåget. Gick av uppe i Älvsjö och satte mig och väntade på Faduma. Här kommer en väldigt "smart" sak. Vi skulle till Stockholm hon och jag. Det tåget hon tog gick också till Stockholms central. Jag smsar henne och frågar om hon hann med tåget som skulle komma om några minuter. Hon hann med det. Jag sitter kvar däruppe. Hennes tåg anländer till Älvsjö. Jag börjar fundera, inser att jag kunde ha gått ner till plattformen och gått in i tåget istället för att vi skulle vänta på nästa tåg till Stockholm. Hon kom uppför trapporna, vi båda hade tänkt försent på att vi kunde ha gjort så istället. Men det var inte hela världen, nästa tåg gick ändå om tio minuter. 
Väl i Stockholm gick vi runt och kolla i affärer. Jag hittade klädesplagg på... ja, ni kan väl nästa gissa på var jag hitta dem? Japp, rätt gissat, Gina tricot! Faduma hittade också, en slags tunika. Jättefin var den, men hon köpte den inte. Vi gick sen och kollade lite i Gallerian också. Efter ett tag kände vi båda att vi behövde uträtta våra naturliga behov, som Emma brukar uttrycka det. Självklart var man tvungen att betala, så vi stoppar i varsin femma, men kommer inte förbi den där spärren. Konstigt, tänker jag, femmor funkar ju alltid. Så ser vi att det kostar tio kronor. Fem kronor är helt okej, men tio känns som ett överdrivet pris att betala för att skänka tillbaka vatten till naturen. 
Men nöden har ju som sagt ingen lag, så vi betalade de där tiorna och gick därifrån som nya människor. Vi tittade runt lite till innan vi gick till centralen. Kändes lite tråkigt att vi skulle skiljas, hade gärna satt mig ner någonstans och pratat ordentligt. Känns som om vi inte riktigt kunde göra det idag. Men det var kul i alla fall. Faduma, vi får ses snart igen! :P   
Det var skönt när man kom in på tåget. Det var så skööönt att sätta sig ner, det är otroligt vad trött man kan bli i fötterna och benen efter att ha gått runt en hel dag. Tåget stannade efter att den åkt endast några meter. Stoppljus. Den stod stilla i säkert tio minuter, men jag hoppades på att hinna med bussen från centralen i alla fall. Typiskt nog så skulle tåget stå stilla i Hamn, som den alltid gör, även om den är försenad. Till slut åkte tåget till centralen, jag klev av och började springa för jag såg att bussarna stod och väntade trots att klockan var några minuter över avgångstiden. Jag slutade ganska snart springa. Bussen jag skulle med var den enda som inte var snäll och väntade på tåget. Suck. Men pappa kom och hämtade mig, det är alltid uppskattat. Däremot är det något man inte vill be om för ofta:P
Vi åt middag, och sen lite senare åkte pappa och Solveig iväg till Heron. De skulle på bio. Så bara jag och Nicole var hemma. Det var lite skönt. Vi satte oss ner med dip, chips och kladdkakka och kollade på melodifestivalen. Det var väldigt tråkiga låtar denna gång, vilket det iofs är nästan hela tiden, men denna gång var tråkigast. Agnes låt var helt klart bland de tråkigaste, men ändå gick hon direkt till final. Tror inte det var för låten hon gick vidare, utan för att hon är Idol Agnes. Men melodifestivalen är väl lite så. Det är inte låten som har betydelse, utan vem som sjunger den, hur denne ser ut o.s.v. Ändå kollar jag på melodifestivalen, jag kan väl helt enkelt inte hålla mig borta från något jag har sett på i alla år. Sedan finns det ju ibland intressanta och roliga låtar, tänker bl.a. på "Kebabpizza"-låten som var med förra året. Det är ju underhållande. 
Nej nu ska jag ner och ta ett grönt, syrligt äpple. Fick ett plötsligt sug efter det av någon anledning. 

RSS 2.0